fbpx

Selmer er ude med sommer på lyd i form af singlen “Feelin’ Down”

Foto: Fabian Framdal Fjeldvik

Den Oslo-baserede sekskløver, Selmer, udgav i fredags seneste skud på stammen – den sommerfinurlige, basflirtende og 70’er-inspirerede “Feelin’ Down”. 
Hvem sagde, at sommeren var ovre? Selvom de efterårs-rødorange farver efterhånden pibler frem overalt, betyder det ikke nødvendigvis, at følelsen og fornemmelsen af sommer er helt væk. I hvert fald ikke, hvis man lytter til den nye skæring fra den norske sekstet, Selmer.
I fredags landede deres splinternye single, “Feelin’ Down”, der i den grad emmer af drømmende, flydende og ikke mindst sommerlige vibes. Det sørger de sprøde guitarstrums, den flirtende basgang, det tilbagelænede beat og den bløde og luftige vokal i hvert fald for. Og er du en af dem, der har en svaghed for dansabel musik, må “Feelin’ Down” også lige være noget for dig, for den varme herlighed kulminerer nemlig i et skønt, melodiøst omkvæd, der gør det til en stor udfordring ikke at rokke fra side til side.
For omkring et års tid siden gjorde forsanger Julian Karlsson sig store tanker om, at en surferkarriere ville være temmelig fedt at begive sig ud i. Det eneste problem var bare, at han aldrig før havde surfet. Derfor endte han i stedet med at skrive en sang om surfing, hvilket resulterede i Selmers debut-dobbeltsingle, “Surfin’ With U” / “Small”. Og heldigvis for det, for det viste sig at være et temmelig klogt træk af den unge nordmand. Det blev nemlig startskuddet på en pæn mængde Spotify-streams, en håndfuld koncerter på norske festivaler som by:Larm, Øyafestival og Vill Vill Vest, og en række udsolgte shows på spillesteder i Oslo.

Selvom tonen er varm i det nye lavalampeskærs-breezy-dreampop-nummer, tenderer lyrikken over i det melankolske. Herom fortæller Julian Karlsson, at nummeret blev sat sammen over flere øvegange og forskellige følelsesmæssige stadier, og uddyber:

It was written across three different evenings, when I came home and was thinking about three different things. First it was about sadness from failed relationship, then the next evening it was about starting a new relationship while you’re still thinking about that previous failed relationship, and in the end it was about it being too cold to think about these things. So fuck it. The lyrics have maybe become a little sadder, maybe a little bit deeper. But it’s still ‘summer vibes’ with guitars and synths, just with more miserable lyrics written about the winter and odd relationship situations.

“Feelin’ Down” er første nummer fra Selmers kommende debut-EP, der ser dagens lys i starten af 2019. Om EP’en fortæller Karlsson:

– The EP is gonna be quite emotionally open, quite vulnerable. We are quite vulnerable at times. But the aim is for the EP to be like a Disney film, but without a happy ending. But hopefully there will be a happy ending for Selmer in the end.

Du kan drømme dig til sommervarme sammen med Selmer på de nye toner, lige her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com