fbpx

The Japanese House bringer sine drømmende hymner til København

Foto: PR

Den britiske multiinstrumentalist The Japanse House gæster Lille VEGA den 23. januar 2019.
Vi blev endnu engang lullede ind i en dyb drømmekstase, da britiske Amber Bain aka The Japanse House sidste måned udgav singlen “Lilo”. Nummeret var første singleudspil, siden Bain sidste sommer udgav EP’en Saw You in a Dream, som var et pragteksemplar af en drømmende synthpop-symfoni.
The Japanese House lader stadig et debutalbum vente, men det er bestemt ikke fordi, hun har ligget på den lade side. Saw You in a Dream var den tredje EP i rækken siden debuten Clean fra 2015, og så har hun turneret med label mates som The 1975 og Wolf Alice.
Noget tyder dog på, at vi snart får et album at høre. I hvert fald lyder det i pressemeddelelsen, at “det kommende album” bliver udtryk for et skift både musikalsk og lyrisk. – These songs are definitely more direct, udtaler Bain.
Og selvom “Lilo” ganske rigtigt forekommer mere direkte end tidligere udspil, så er den karakteristiske lyd af længsel, melankoli og melodiøs drømmepop stadig afgørende i det musikalske udtryk, som altså er at høre i levende live i Lille VEGA den 23. januar 2019.
The Japanese House har så sent som i dag offentliggjort videoen til “Lilo”, som du jo passende kan nyde en gang eller 10, mens du venter på koncerten:

Vi fik desuden en snak med Amber Bain, da hun sidste år gav koncert i København i forbindelse med udgivelsen af Saw You in a Dream. Du kan læse hele interviewet her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com