fbpx

Ugens Upcoming: ESPICHICOQUE

Foto: Iuliana Iftimie

 
Ugens Upcoming byder på et mix af smooth R&B, funket soul og kæk hiphop. Hun finder stor inspiration i kunstnere som Lauryn Hill og Stevie Wonder, og drømmer om at fylde sit liv med oceaner af musikalske oplevelser. Tag godt imod ESPICHICOQUE!


Sponsoreret af

 
Bag det noget avantgarde kunstnernavn ESPICHICOQUE  finder vi den dansk-cubanske R&B-artist Emilie Espichicoque, der er godt på vej i sit indtog af den danske R&B-scene. Den aarhusianske sangerinde er allerede rimelig stilsikker i sin lyd, og Emilies musikalske univers udforsker oftest en mikstur af ørehængende soul, kæk hiphop og laid-back R&B – et ret lækkert mix hvis du spørger os! Særligt karakteristisk for ESPICHICOQUE’s sound er Emilies varme og bløde – men stadig stærke og viljefaste – vokal, der danser hen over de sprøde R&B-toner.
Med en bachelor og kandidat i trommer og sang fra konservatoriet, har Emilie haft mulighed for at gå på opdagelse i musikkens univers, både praktisk og teoretisk. Den unge kunstners karriere kickstartede da hun i 2017 fik mulighed for at spille på den aarhusianske SPOT Festival. Og der bliver ikke gået på kompromis med den musikalske finesse når den dansk-cubanske artist går på scenen. Hun går en stor bue udenom remedier som autotune, laptops og backing tracks i forsøget på at fokuserer på, hvad hun kalder “the real deal!” Her slår hun et slag for stærke kvinder, når hun medbringer sit all-female-band, bestående af hele syv talentfulde kvinder, mens hun selv mestrer både trommer og vokal på fineste vis.
Det går ret godt for den unge kunstner, der stødt og roligt arbejder sig ind i den danske musikbranche. Og med den portion talent ESPICHICOQUE drysser om sig med, kommer det ikke som nogen overraskelse for os. Du kan lære den aarhusianske artist meget bedre at kende nedenfor, hvor vi har stillet hende et par spørgsmål.

Hvem er ESPICHICOQUE?

Jeg er en godt groundet trommerslager, sanger og sangskriver, med en forkærlighed for R&B og hiphop. Jeg forsøger, med min musik, at samle folk. Lave koncerter med fokus på de ting vi har til fælles og skabe oplevelser, hvor publikum og os på scenen har en fornemmelse af at komme tættere på hinanden, frem for at skabe distance.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Min lyd er en blanding af old school band/live lyd og nyt moderne elektronisk R&B. Når jeg spiller live er alt håndspillet. Selv om vi mixer nyt og gammelt, vil det “nye” typisk være samples spillet på en drumpad og det “gamle” være mig der spille trommer og synger lead på samme tid… Så ingen back track – only the real deal!

Hvordan startede du?

Jeg har spillet musik hele mit liv. Jeg har være i kredse hvor det ikke var så mærkeligt at prøve mange forskellige instrumenter, så derfor gik der rimelig lang tid før jeg rigtig valgte noget hoved instrument. Da jeg var 19, besluttede jeg mig for at starte på konservatoriet og blev derfor nødt til at vælge og det blev så til en bachelor og kandidat i trommer og sang. Jeg troede egentlig, at min drøm udelukkende var at undervise i musik, men så kom jeg til at skrive et par sange, og sprang endda ud i at spille dem med andre mennesker, og pludselig fik vi chancen for at spille på SPOT Festival i 2017. Der ændrede alting sig og jeg fandt ud af, at jeg brænder mindst lige så meget for at være udøvende musiker, som for at være formidler i klasselokalet.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Jeg er meget helhedsorienteret med min sangskrivning. Jeg forstiller mig altid hvad alle instrumenter skal spille og kommer altid med ret færdige idéer til øveren med bandet. Det starter typisk med nogle akkorder, en basgang, et beat, eller det hele på en gang, der spiller inde i mit hoved. Så prøver jeg at lave en eller anden version af det på min computer og så er resten ret meget en jam, indtil der kommer noget af kvalitet, som jeg straks må optage for at huske det. Det er måske ikke så singer/songwriter-agtigt.. Det er i hvert fald sjælden jeg sidder og skriver tekst uden en melodi, men det er nok fordi jeg mest af alt er musiker. En musiker der så har lidt for meget på hjerte til ikke at være den, der også skriver sangene.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Kunstnere som Stevie Wonder, Lauryn Hill osv. har helt klart haft indflydelse på min lyst til at blive god til at synge og Questlove er min ultimative trommehelt. Derudover vil jeg sige, at alle de musiklærere jeg har haft, som har hjulpet mig til at blive den jeg er, også har gjort en kæmpe forskel.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Lige i dette sek. Lytter jeg til “Brand New” med Jazmine Sullivan. Genial sangerinde!

Hvad er du i gang med lige nu?

Lige nu lægger jeg sidste hånd på min næste single, som Søren Vestergaard producerer og jeg skal i gang med at filme musikvideo om en uge, sammen med mega dygtige Yoandry Gonzalez, som også har lavet musikvideoen til “Lately”, som udkom i maj og “Bet You Didn’t”-Live session, som udkom her i september.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at leve af musik. Det behøver ikke være Orange Scene hver dag, men jeg brænder for at lave musik, spille musik og opleve musik sammen med andre og min drøm er at kunne fylde mit liv med så mange af den slags oplevelser som muligt.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Det kan næsten ikke sammenlignes. Der er magi i det hele. Jeg elsker den kreative proces i studiet, men lige så snart vi er færdige glæder jeg mig også bare til øvelokalet og lige så snart vi er færdige der, så glæder jeg mig bare til at dele det hele med endnu flere mennesker.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“Bet You Didn’t”! Den ligger på YouTube som en Livesession, og den handler om at stole på sit værd og sit potentiale på trods af andres forventninger. En fortælling om hvordan styrke ikke handler om det man viser, men om det man er bygget af, at succes er op til én selv at definere, og at der hvor man starter ikke er andet end blot det.. En start.
Det er et budskab om ikke at dømme andre for deres udgangspunkt, men at tro på processen.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Hele mit liv handler om musik på en eller anden måde. Det mest magiske ved det er den måde man kan møde andre mennesker, udveksle erfaringer og dele oplevelser. Hvis det ikke var musik, der var samlingspunktet, ville jeg forsøge, at finde noget andet, hvor de samme ting var muligt.

Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com