fbpx

Ugens Upcoming: JJ Paulo

Foto: Rasmus Wang Kaa

Ugens Upcoming byder på pulserende, dansegarante afrobeats og lækre hiphop-tunes. Han har humoren i orden, og brygger lige nu på sin anden EP, der er på gaden til december. Tag godt imod JJ Paulo!


Sponsoreret af

 
Vi fik grineren på, da vi interviewede denne uges upcoming JJ Paulo, som vi må indrømme, at vi har fået et godt øje til. Selvom den unge artist er spiret frem fra den jyske muld, tilføjer han også rigelige mængder eksotiske beats til sin lyd, der går direkte ned i dansefødderne!
Bag kunstnernavnet finder vi den silkeborgensiske sanger og producer Joram Johan Paulo, der blev født under fjernere himmelstrøg, i Tanzania. Som 2-årig blev den afrikanske base skiftet ud med Silkeborgs jyske kanter, men de afrikanske rødder bølger stadig ubesværet hen over artistens musikalske univers. Beatet groover i bedste afrobeat-stil og er spækket med eksotiske og rytmiske detaljer, med et drys af lækkert hiphop. På toppen af kransekagen svæver JJ Paulos laid-back og forførende vokal, når han inviterer på en musikalsk rejse af international karakter.
JJ Paulo, der startede med at skrive musik tilbage i 2012, debuterede i 2016 med singlen “Baba Mufasa” og var efterfølgende på gaden med debut-EP’en Born in Africa i 2017. Rundt om hjørnet venter den anden EP i rækken, og her på redaktionen glæder vi os allerede ret meget til, at afrobeat-artisten den 17. december langer nye musikalske godter over disken!
Der hersker ingen tvivl om JJ Paulos scenetække, og den jyske rytmebombe har allerede danset og sunget sig vej ind på scenerne til både Distortion og UHØRT Festival og fik desuden fornøjelsen af at lukke dette års fredagsprogram på den aarhusianske Newbees Festival. Og netop nu er en spændende tid for JJ Paulo, der ihærdigt forsøger at slå igennem på den afrikanske front. Egentlig er det lykkedes meget godt, og den unge artist har allerede fået en god portion anerkendelse og medietid på diverse medieplatforme (inklusiv en tur i nationalt tv) i Tanzania.
Fremtiden tegner lovende for afrobeat-artisten, og der er ingen tvivl om at han besidder en stor portion musikalsk potentiale. Vi har taget os en snak med JJ Paulo, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Hvem er JJ Paulo?

En ung studerende på Aalborg universitet, bedst kendt for mine tynde ben og store afrikanske næse. Jeg er født i Tanzania og kom til Danmark da jeg var 2.5 år gammel, jeg siger derfor både møjn og hakuna matata.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Min lyd er meget inspireret af afrikansk musik. Jeg producerer størstedelen af mine sange selv i samarbejde med min ven Buster Brynjolf, og vi fokuserer altid på, at vores sange har et afrikansk touch. Det kan oftest høres på trommerne, guitaren eller melodien. Lyden vil jeg beskrive som dansevenlig, sommerlig og afrikansk – jeg vil gerne lave musik man kommer i bedre humør af. Er man sulten for sjov skal man spise en snickers, er man trist og deprimeret skal man lytte til noget JJ Paulo.

Hvordan startede du?

Da jeg var lille så jeg altid videoer af Michael Jackson og ønskede at være fuldstændig ligesom ham. Han havde guldmikrofon, jeg havde en gul blyant, han optrådte på arenaer foran flere tusinde mennesker, jeg optrådte i stuen foran min lillesøster og lillebror. Jeg begyndte at skrive tekster på engelsk, da jeg var omkring 9-10 år gammel. Jeg skrev først på dansk, men kom hurtigt i tanke om at jeg ikke kunne blive en verdensstjerne som Michael Jackson, hvis jeg skrev sange på dansk.
Det der startede det hele, var min kærlighed til at stå på en scene – at optræde foran et publikum er næsten bedre en sex. Da jeg kom til Danmark, dansede mine forældre i en afrikansk dansegruppe ved navn Utamaduni Dance troup, mine søskende og jeg blev senere en del af Utamadunis børnegruppe og var med på jobs i store dele af Danmark. Det var i den gruppe jeg lærte at optræde. Jeg elsker at stå på en scene, og bliver aldrig nervøs inden et spillejob fordi jeg ved, jeg kommer til at gøre det fantastisk, der findes ikke nogen der kan få et publikum med som jeg kan.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Jeg starter altid med at lave et beat, som jeg lytter til igen og igen. Det at producere en sang syntes jeg helt klart er sjovere end at skrive teksten. At lave et beat er lidt ligesom at samle et puslespil, men for at alle brikker kan falde på plads, bliver jeg nød til at have skrevet noget af teksten. Jeg ved aldrig hvad en sang kommer til at handle om, før jeg begynder at skrive. Jeg kan ikke sætte mig ned og sige, nu vil jeg skrive en sang om kærlighed. Jeg ved heller aldrig, om det jeg er ved at skrive er et omkvæd, bridge eller vers, det hele kommer tilfældigt, når jeg sætter mig for at skrive. Nogle gange skriver jeg en sang på 15 minutter, andre gange skal jeg vende tilbage til den igen og igen. Normalt er processen rimelig hurtig. Ligeså snart jeg har skrevet et omkvæd, sender jeg sangen til Buster Brynjolf, der herefter tilføjer noget lækkert guitar, som oftest gør det nemmere for mig at færdiggøre teksten. Når jeg indspiller musik i Tanzania, plejer jeg normalt at skrive en sang rigtig hurtigt, men det skyldes også at strømmen nogle gange går. Så hvis man skal have en sang i kassen skal man skynde sig lidt, for hvis strømmen går, ved man ikke altid, hvornår den kommer igen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

De musikere der har haft størst indflydelse på min lyd, er Michael Jackson, 50 Cent og Awilo Longomba. Jeg er kæmpe fan af 50 Cent og i starten ville jeg gerne lave den samme musik som ham. Når jeg hører de sange jeg lavede dengang, synes jeg, det er forfærdelig musik. Men jeg havde ikke rigtig fundet min lyd på det tidspunkt, den musik jeg lavede dengang afspejlede ikke min personlighed. 50 Cent er blevet skudt ni gange og opvokset i en ghetto, jeg har knap nok fået ni myggestik og er opvokset i sydbyen i Silkeborg. Derfor beskriver jeg den musik jeg lavede dengang som utroværdig.
Michael Jackson har ikke kun indflydelse på min lyd, men også på min performance. Han dansede røven ud af bukserne og sang på samme tid, det samme gør jeg. Jeg synger dog laaaaangt fra ligeså godt.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Den nye JJ Paulo sang ved navn ”Believe in me”. For tiden lytter jeg også meget til Buena Vista Social club.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg er ved at færdiggøre min anden EP, der udkommer på min fødselsdag den 17. december og den næste single kommer ud til
november. Derudover er jeg ved at øve med bandet til min næste koncert i Pumpehuset den 16. november. Jeg har sammensat et godt hold af musikere, som er med mig ude, når jeg spiller koncerter. I langt tid var det bare min lillebror, der var DJ når vi spillede live, men nu har jeg samlet et helt band. Skud ud til Carl på bas, Buster på Guitar, Linda på kor og min DJ Emanuel. Udover det, har jeg nogle spændende ting, jeg glæder mig til at dele med jer i starten af det nye år. I kan følge med på min facebook side JJ Paulo.

Hvad er drømmen?

Min drøm er at komme til at leve af min musik, men også at kunne tjene så mange penge på den at mine forældre ikke behøver at arbejde mere. Jeg vil gerne købe min mor et hus med en lille have i Silkeborg og min far en Range Rover. Lige så snart folk begynder at finde ud af at jeg findes, kommer det hele til at stikke af.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Uhh den er svær. Jeg foretrækker alle tre ting, men hvis jeg kun må vælge en ting, bliver det koncerterne. Det er lidt som
at være kok; indspilningen er der hvor man finder på retten, øvelokalet er der hvor man øver sig i at lave retten, og til koncerten bliver retten serveret og her finder man ud af, om folk kan lide din mad. Kommer man til min koncert, kan man ikke undgå at kunne lide maden.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Som jeg tidligere nævnte, er jeg i gang med at lave min anden EP. Den første single “Believe in me” kom ud i september.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Så vil jeg være professionel restaurant gænger – og simpelthen få løn for at spise på restauranter. Hvis man manglede kunder og tænkte det vil pynte med en afrikansk kunde, der kunne sidde lige ved vinduet, så kunne man booke mig. Og efter hvert måltid når tjeneren kommer og siger ”are u finnish” vil jeg svare ”no I’m danish”.

 
Hør gratis musik ved at hente Limelights app her

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com