fbpx

Ugens Upcoming: Kulas

Foto: Mathilde Gudrun

Ugens Upcoming byder på velkomponeret og følsom elektro-pop og er ikke bange for at bevæge sig indenfor tabubelagte emner. Han finder stor inspiration i kunstnere som Rhye og Steffen Brandt og drømmer ganske enkelt om at lave musik. Tag godt imod Kulas!


Sponsoreret af

Vi har tidligere på måneden udtrykt vores begejstring for den talentfulde fusionspop-artist Kulas, da han var på banen med den dybfølte musikvideo til elektropop-tracket ”Alt for kort tid”. Bag kunstnernavnet finder vi Philip Søborg, der tilbage i april måned debuterede med den gennemarbejdede EP Menneskedreng, bestående af fem organiske og følsomme tracks. De eksperimenterende laid-back og bølgende elektro-toner akkompagneres blandt andet af dygtige vokalister som Caroline Ravn og Aureola.
På trods af hans unge alder har Philip allerede haft isolation, misbrug og sorg tæt inde på livet, og det hele kulminerede da han i perioden 2012-2013 mistede begge sine forældre. I forsøget på at bearbejde sorgen og kæmpe sig tilbage til hverdagen, rettede artisten sit fokus mod kreative projekter, og har særligt brugt musikken til at genfinde meningen og glæden i hverdagen. Den hårde proces har resulteret i tilblivelsen af det følsomme og ærlige lydunivers, vi i dag kender som Kulas – et univers vi er ret begejstrede for!
Philip er ikke bleg for at kaste sig over tabubelagte og dybfølte emner, og bruger derfor sin musik til at ”sætte sårbarheden til offentlig skue”, som han fortæller. Følelserne er grundelementet i Kulas’ musikalske projekter, hvilket skinner tydeligt igennem på EP’en Menneskedreng, hvor vellydende, organiske kompositioner og intens lyrik omfavner og accepterer livets præmisser.
Med sin musik ønsker Philip at fortælle historien om mennesker, der, ligesom ham selv, “ikke er bange for at blotte sig”. Det bliver utrolig personligt og intimt når artisten inviterer indenfor i et lydunivers, der giver stof til eftertanke.
Du kan lære Kulas meget bedre at kende nedenfor, hvor vi har stillet ham et par spørgsmål.

Hvem er Kulas?

Kulas er min bedre halvdel, modstykket til den selvoptagne, bekymringsfrie Frederiksberg-dreng, jeg engang var. Uventet, alvorlig sygdom i min familie kolliderede med det image og den verdensopfattelse, og gjorde i mellemtiden at jeg blev nødt til ændre på mig selv, både for min egen og for andres skyld. Til trods for at Kulas opstod af sorg, har det givet mig et mere positivt og fokuseret syn på tilværelsen, hvor overflade og den rigtige drink i hånden i byen ikke fylder.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Sfærisk, ærlig og udforskende.
Kulas’ musik vil nok altid være en kende ‘cheesy’, men sådan fremstår de fleste ting der kommer fra hjertet. Rammen for dette er et svævende lydbillede, hvor vokalen har mulighed for at boltre sig uden at blive overskygget. Jeg udfordrer konstant mig selv og prøver at inkorporere fremmede og ukomfortable elementer, for at afsøge nye sider af mig selv og ikke gå i stå i min kunstneriske udvikling.

Hvordan startede du?

En forkærlighed for uautoriseret software gjorde, at jeg havde redskaberne til at komme igang med musikkreation. Youtube var min lærermester, og en god ven med samme interesse var min sparringspartner.
Kulas tog form på et højskoleophold i efteråret ’16, da jeg blev tvunget til at arbejde med en ny musikgenre sammen med en sangskriver. Jeg var ikke længere alene om at lave musikken, og det skræmte mig fra vid og sans. Da jeg endelig kom mig over mit forbehold, fik vi lavet sangen færdig og det endte med at blive en af de sange jeg er allermest stolt af.
Sangen hedder “Øde Lyserøde” og er andet track på min EP Menneskedreng.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Min musik tager altid udgangspunkt i en historie, og det er centralt for mig, at den bliver fortalt af en stærk vokal med noget på hjerte. Tekst og lydside skal mødes og komplimentere hinanden, uden at én af tingene stjæler for meget fokus.
Som nævnt er det vigtigt for mig at arbejde på en måde, der udfordrer mig. Der vil altid være et indlagt benspænd i min musik, der sørger for, at jeg bevæger mig fremad.
Jeg skriver ikke teksterne selv; min opgave er at producere en lyd, der omsvøber, underbygger og forstærker tekstens budskab.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

I de tidlige dage var jeg enormt påvirket af Deadmau5. Jeg var meget fascineret af de store akkordprogressioner, der byggede sig op lag på lag som et musisk stykke wienerbrød, og gradvist åbnede sig mere og mere op. Det banede vejen for, hvor jeg er i dag, og har sat tydelige spor i mit musiske udtryk.
I dag, og alle dage, er jeg meget inspireret af Rhye og deres album Woman, som må siges at være noget af det absolut bedste pop indenfor dets genre. Produktionerne er originale og overvældende smukke, med en vokal jeg kun tør håbe på, at jeg får lov at arbejde med en dag.
Ej at forglemme Steffen Brandt. Det er klart. Hvis bare man kunne hvad han kan.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Eminem, Glass Animals, Gundelach, Jungle og Tom Rosenthal. Og TV-2 selvfølgelig.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg er i øjeblikket ved at forberede mig til optagelsesprøven på konservatoriet. Et mål jeg har jagtet i et stykke tid nu.
Som et led i det arbejder jeg på en ny Kulas-produktion, en jingle til et podcast og en produktion til en rap-EP.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at lave musik. Man kan sige, at jeg lever drømmen allerede nu. *wink*

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

Der sker noget magisk, når alt man har lagt timevis af arbejde i, fremføres live foran en stor gruppe mennesker. Numrenes historie og følelse får pludselig liv, og giver mere mening end nogensinde før.
Det er en helt speciel fornemmelse, når mennesker man ikke kender eller har nogen relation til, tager tid ud af deres kalender for at høre dit hjertebarn. Det er den største anerkendelse, man kan opnå.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

‘’Alt for kort tid’’, sangen som jeg for nylig har udgivet en musikvideo til, vil altid have en plads i mit hjerte.
Den handler om forholdet til mine forældre og erkendelsen af, at noget ikke var, som det burde være.
Musikvideoen er tilmed filmet i mit sommerhus, som historien rent faktisk har udspillet sig i.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Jeg har tidligere arbejdet med film, og jeg er sikker på, at det kunne have været en anden karrierevej.
Musikvideoen, som jeg selv har skrevet, instrueret og klippet, afslører dog, at jeg ikke helt kan holde nallerne væk. Forhåbentlig får jeg lov at lave flere i fremtiden!

Hør gratis musik ved at hente Limelights app her

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com