fbpx

by:Larm-aktuelle MONTI udgiver hiphop-groover og annoncerer forårskoncerter

Foto: Sebastian Vistisen Toft

Aarhusianske MONTI slynger endnu en single over disken og er for alvor klar til at gå på scenen igen til foråret, både i Danmark og Norge, efter en hæsblæsende mængde festival-besøg denne sommer. 
Tidligere i år udgav det fem mand høje hiphop-entourage MONTI to dobbeltsingler, som de navngav henholdsvis “ONE” og “TWO”. Deres nye (enkelt)single er på gaden i dag, og selvom det var lige til højrebenet at kalde den “THREE”, er titlen på dagens engelsksprogede hiphop-groover “Sit Down”. Det andet havde måske også været lidt for nemt – og så er nummeret altså trukket i en mere melodisk og organisk retning end de fire forudgående singler.
“Sit Down” spiller på laid-back hiphop-elementer kombineret med shoegaze-klingende guitar/keys-kombinationer, funky bas-licks og legende synthesizers. I omkvædet er guitarlyden dog mere clean og improvisatorisk fraserende, og keys-sektoren forkæler os med lækre akkordsammensætninger.
Om nummerets tematik udtaler frontmand Sebastian Bang:
– Hvor meget skal der til for at glemme? Hvor meget skal der til for at glemme, hvad man ikke har lyst til at glemme? I smiler men græder. Det gør vi også. Vi drikker også, før vi snakker. Vi har meget tilfælles. Det hele stopper. Sangen, vi har skrevet, handler om, at det hele stopper. Sangen, vi har skrevet, handler om, at man bliver ked af det.
MONTI har været brandvarme på den danske festivalscene, hvor de blandt andet har gæstet Spot, Grimfest, Distortion og Newbees Festival. Nu er de desuden blevet udvalgt af by:Larm 2019-juryen til at skulle spille på den norske branchefestival af samme navn. De er en del af en lille gruppe af acts, der er håndplukket til at bære den danske fane og vise sig som fremadstormende artister over for den resterende del af Norden.
Læs mere om de danske jury-udvalgte acts, også kaldet demobands, til by:Larm Festival 2019 her.
Hiphop-gruppen annoncerer i dagens anledning også to danske koncerter til foråret i henholdsvis Aarhus og København. Og drengende er allerede godt igang med at gøre sig klar til koncerterne for virkelig at vise deres værd på den danske musikscene:
– Vi har på alle måder ladet op til det her show, bid for bid, hver eneste minut siden det startede en råkolde januaraften i ’16. Nu er vi her. Vi har for første gang et show, der er vores og kun vores. Og vi vil bruge de sparsomme minutter på at åbne vores univers for alle jer, der har fulgt os gennem tiden.
Hør “Sit Down” lige her.

Tags:
Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com