fbpx

Canadiske Mike Edel slipper tankevækkende indiefolk-basker “Challenger” med tilhørende video

Foto: PR

Indiefolk fra Canada? Det er en kombi som vi efterhånden har ret gode erfaringer med, så det svinger jo allerede meget godt! Vi er faldet over Mike Edels indie-basker “Challenger” med tilhørende video, som vi mener ville klæde din tirsdag formiddag ganske godt.
Den canadiske indiefolk-artist Mike Edel er vokset op nær de berømte Rocky Mountains og de omkringliggende hvedemarker, og netop denne setting dannede rammen for artistens debutalbum The Last Of Our Mountains fra 2011. I 2015 slap han efterfølgeren India, Seattle, der i år er blevet fulgt op af august-singlen “31” samt det nyeste singleudspil “Challenger”.
“Challenger”, der er produceret i samarbejde med Chris Walla (Death Cab for Cutie), tager sit navn efter rumfærge-katastrofen i januar 1986, hvor Challenger-færgen eksploderede på åben skærm. Og det er netop disse billeder, der går igen i den tilhørende musikvideo, hvor den canadiske artist bruger katastrofen til at forstå nogle af de sociale og politiske kompleksiteter vi møder i vores verden i dag, heriblandt #MeToo, Charlottesville og Trump’s præsidentur.
Det er bløde, bølgende indiefolk-toner der rammer os, når “Challenger”-singlen slås an. Det rolige pulserende beat akkompagneres af melodiske guitar- og klaversekvenser, med et strejf af synth. Mike Edels varme og nærværende vokal indrammer det tankevækkende lyrikunivers, og nummeret eskalerer til tider med marcherende trommer og tungere instrumentalisering, der sender tankerne i retningen af The National.
Vi er mildest talt vilde med Mike Edel-tonerne, som du kan høre (og se) i “Challenger”-videoen lige her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com