fbpx

Dans & Lær skærer ind til benet på den nye single “Munk”

Foto: Frederik Schumann

“Munk” er titlen den nye singleudgivelse fra Dans & Lær, som den 30. november er på banen med dobbeltalbummet Fra Fugl til Fugl.
Hvis du ikke kender gruppen med det pudsige navn endnu, så er det godt, at du er endt her. Dans & Lær er nok en af de mest originale grupper i Danmark, for de baserer deres musik på gamle optagelser af fuglelyde og speaks, der handler om ja… fugle. Således finder du i Dans & Lærs repertoire sangtitler som “Gulspurv”, “Allike” og “Grønirisk”, og albumtitler som Havens Fugle og Flere Fugle.
Snart kommer der et album mere til rækken. Det hedder Fra Fugl til Fugl og lander den 30. november. Det er forud for albumudgivelsen, at singlen “Munk” nu er på gaden.
Nummeret er på én gang mere hårdtslående og enkelt end tidligere. Det er centreret omkring et stift basriff og korte, intense synthflader, som danner det karakteristiske repetitive fundament i musikken. Det stive næsten industrielle udtryk brydes af fuglekvidren, mens den nærmest messende sang understøtter titlen “Munk”. Om nummeret udtaler kvartetten:
“Munk” var ikke den stærkeste sang, vi havde med, da vi gik i studiet i England. Men Andreas kom pludselig op med et meget enkelt og stærkt basriff, der gav nummeret en helt anden retning og energi, som hurtigt gjorde Munk til en af vores favoritter. Det er et enkelt nummer med en rastløs og sitrende stemning, der passer til munkefuglens søgende fløjtetoner. Og så kunne vi ikke lade være med at lægge et munkekor i omkvædet.
“Munk” akkompagneres af en musikvideo, som passer perfekt til danse-delen af gruppens navn. Den er instrueret af koreografen Sara Jordan (bl.a. Lucy Love og Booty Cologne), og i den ser man den brasiliansk-japanske danser Vitor Hamamoto danse løssluppent rundt i en forladt kirke.
Det er lige dele dunkelt og party-starter-agtigt.
I forbindelse med udgivelsen af Fra Fugl til Fugl spiller gruppen følgende tre releasekoncerter:
23. november Aarhus: Atlas
24. november Helsingør: Elværket
25. november København: Hotel Cecil
Dans & Lær består af Andreas Halberg (bas), Frederik Schumann (trommer), Lars Meiling (synth) og Bjarke Søballe Andersen (guitar).
I pressemeddelelsen til singleudgivelsen bliver “Munk” beskrevet som en blanding mellem Chemical Brothers og Minds of 99. Det er egentligt rimelig spot on. Lyt selv:

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com