fbpx

Danske Molina er på banen med drømmepop-singlen “Mike” med tilhørende musikvideo

Foto: Sarah Liisborg Hansen

Den danske pop-artist Molina slår et slag for den personlige frihed, på novembersinglen “Mike” med dertilhørende musikvideo.
Bag kunstnernavnet Molina finder vi den 25-årige sanger og producer Rebecca Maria Molina, der er leveringsdygtig i eksperimenterende og vellydende pop. Allerede som 8-årig startede hun med at skrive sine egne sange, i et hjem hvor kunstnere som Bjork, Kate Bush og Royksopp flød ud af højtalerne. Den unge artist debuterede i 2016 med singlen “Salvation”, stærkt efterfulgt af debut-EP’en Corpus fra 2017. Hun er senest aktuel med 2018-singlen “Hey Kids” og nu også den dugfriske novembersingle “Mike” med tilhørende musikvideo.
Med “Mike” sætter Molina fingeren på et lettere ømtåleligt emne. Mens den lyriske fortælling omhandler underdog-personaen Mike, der er kørt godt og grundigt over af livets strabadser, bidrager videoen med en lidt anden vinkel. Her portrætteres Mike i stedet for som et frigjort og helt menneske.
Om “Mike”-universet fortæller Pop-darlingen Molina:
Læser man lyrikken er ”Mike” en underdog — et menneske fastlåst og udkørt af livets trædemølle. Derfor har jeg som endnu et perspektiv skabt en video om et menneske, der frigør sig og træder i karakter. Muligheden for at blive det menneske, man har lyst til at være, er den ultimative frihed for mig. Derfor håber jeg også, at det splittede menneske Mike og de mange forskellige følelser, jeg selv forbinder med både sangen og videoen, gør, at folk derude kan få et personlig forhold til “Mike” og tillægge sangen lige præcis den fortælling, der føles rigtig for dem.” 
På det nye track bringer Molina hendes karakteristiske pop-lyd, der trækker på et genresammensurium af new wave, punk, shoegaze og elektro – med et lille orientalsk drys af japansk musik. Beatet sender associationer til 80’er-drømmepoppen, mens artistens varme vokal akkompagneres af luftige kor-harmonier. På mange måder giver “Mike” en underspillet-cool vibe, der går igen i videoens ret omtågede visuals, hvor Mike (gætter vi på) danser rundt i en lyserød kimono.
Du har mulighed for at opleve Molina in-concert, når hun i næste uge både lægger vejen forbi aarhusianske Radar og københavnske VEGA.
Indtil da kan du gå på opdagelse i “Mike”-universet her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com