fbpx

Danske Motorique mixer dommedagstoner og festfyrværkeri på den legende pop-single “Lemmings”

Foto: Jonathan Hjort

Københavner-trioen Motorique langer i dag nye toner over disken, i form af tropikraut-singlen “Lemmings”, hvor dommedag udvikler sig til noget af et festfyrværkeri.
Vi har før kastet kærlighed efter Motorique-trioen, blandt andet da de tidligere på året leverede en imponerende performance under dette års SPOT Festival. Og vi er åbentbart ikke de eneste, der er ramt af de solbeskinnede gutters charme. Motorique er nemlig et af de få danske navne, der er på plakaten til den Oslo-baserede showcase- og musikbranche festival by:Larm, sammen med spirende artister som MONTI, Selma Judith og Roxy Jules.
Danske Motorique debuterede i 2016 med den ørehængende “Surfer”-single, der strøg direkte ind på P6 BEATs radiofrekvens, efterfulgt af debut-EP’en Anatomy fra samme år. Tidligere på året landede singlen “John Rawls”, der altså i dag er blevet fulgt op af “Lemmings”-nummeret.
Med “Lemmings” har trioen bevæget sig over i en mere hårdtslående retning end tidligere – dog uden at miste den dansegarante 70’er-pop-vibe. Det er en insisterende og nærmest prædikende vokal der toner frem, og som gennem et krøllet lyrikunivers kredser om dommedag. Det tunge emne står i skarp kontrast til det pulserende up-tempo-beat, de legende synthesizers og de drillende computerspils-effekter, der popper frem hist og her. Gruppens blend af et tropisk lydunivers med maskinel kølighed og dystopisk lyrik resulterer i en genremikstur, som de selv kalder “Tropikraut”.
I presseteksten forklares det dystre dommedags-tema med ordene: “(…) at når vi nu alligevel kommer til at slå os selv ihjel, så kan vi ligeså godt gøre det med stil. Det skal kunne ses fra det ydre rum, når vi dør”. Og man må sige, at de dunkle tanker i dén grad pakkes ind i et festligt lydunivers, på “Lemmings”-singlen.
Du kan give de nye Motorique-toner et lyt her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com