fbpx

Den soul’ede indierock-gruppe Harker Moon debuterer med velsmurte toner

Foto: Bex Pannett

Harker Moon? Ja, dem skal du lære at kende, og du kan starte med deres virkelig sprøde single “Muma Says”. 
Harker Moon er en Londonbaseret kvintet, og vi faldt (heldigvis) lige over dem og deres debutsingle “Muma Says”. Bandets frontmand, Tommy Down, har tidligere været vores Ugens Upcoming i hans selvbetitlede soloprojekt, og det kan du læse mere om her. Men nu har han altså fundet sig et entourage, og sikke dog et musikalsk udtryk, de fem englændere i fællesskab kan frembringe.
På samme måde som eksempelvis Albin Lee Meldau eller D’Angelo har Tommy en stemme, man kan lytte til dagen lang. Hans hæse klang og soul’ede udtryk vækker minder om soul-sværvægtere som Al Green og Marvin Gaye. Vokalen er desuden en perfekt tilføjelse til synergien mellem det swingede tromme-groove og den forkælende helhed af simple og emotionelle bas-, guitar- og klaverfigurer, der ligger til grunde for “Muma Says”. Det er lyden af 60’er-crooner, Motown-soul/blues og moderne indierock i ét og samme nummer.
På trods af den umiddelbare melankoli i nummerets stemning og de musikalske elementer, så udviser teksten alligevel håbet på et godt liv og en lykkelig fremtid. Det handler om at “cherish the one you love”. Om dette fortæller Tommy:
– The happy and nostalgic themes of the song echo the temperamental world we live in but are intended to leave the listener feeling hopeful for the future.
Tommy agerer den visdomsfulde fortæller, der deler ud af sin erfaring og af, hvad han har lært af sine egne fejltagelser:
– The story of ‘Muma Says’ begins at a point of recollection: the narrator harks to his past and warns the listener not to make the same mistakes in love that he did.
Om bandet kan vi fortælle følgende:
Harker Moon opstod i 2017 og er en sammensætning af tidligere musikskolevenner fra Kentish Town i det nordlige London. Gruppen består af Hal Briggs (bas), Ben Phillips (trommer), Joe Caplin (keys), Olly Jay (lead-guitar) og førnævnte forsanger, og desuden også rytmeguitarist, Tommy Down (som forresten er blevet refereret til som en kombination af Paolo Nutini og Alex Turner fra Arctic Monkeys – vi er ikke uenige!)
På det engelske live-marked har bandet allerede brilleret ved flere lejligheder, magasinerne elsker dem og fans har hungret efter den udgivelse, som nu endelig har set dagens lys. Det kan vi glæde os over herhjemme, og desuden over, at der snart er flere lækre produktioner på vej fra Harker Moon. En koncert eller to på dansk grund ville sandelig heller ikke være tosset – ja, man har vel lov at håbe.
Hør Harker Moons mildest talt solide debutsingle “Muma Says” her:

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com