fbpx

Eurosonic Festival (ESNS) føjer 14 nye artister til programmet – bl.a. Mahalia, Klangstof og Konni Kass

Foto: Mahalia // PR

Det i forvejen fornemme lineup til næste års Eurosonic Festival er vokset med yderligere 14 nye navne. De fleste af dem er lokale hollandske navne, men udover den fremadstormende hollandske rockgruppe Klangstof, er blandt andre færøske Konni Kass og det britiske nye R&B-stjerneskud Mahalia føjet til programmet. 
Når kalenderen viser den 16. januar løber den store hollandske branche- og showcasefestival Eurosonic Noorderslag, også kendt som ESNS, af stablen i byen Groningen. Festivalen sætter hvert år fokus på de helt nye talenter, og kan måske bedst beskrives som en pendent til SPOT Festival, hvor fokus dog er spredt ud, så hele det europæiske vækstlag er repræsenteret. Udover en lang, lang række showcases byder festivalen også på en musikbranchekonference med mere end 4.000 delegerede.
Det store lineup begynder efterhånden at tage form, og vi har allerede optur over at se navne som Amanda Tenfjord (NO), Anna Leone (SE), Becky and the Birds (SE), Boy Azooga (GB), Fieh (NO), Flohio (GB), GRANT (SE), Gurr (DE), Jimi Somewhere (NO), LOVA (SE), Mavi Phoenix (AT), Octavian (GB) og whenyoung (GB) på programmet.
Mens programmet sidste år var spækket med danske navne i forbindelse med udvælgelsen af Danmark som fokusland, er feltet betydeligt indsnævret i år, men der er stadig en dansk repræsentation på plakaten med Noah Carter, The Entrepreneurs, K-phax, Iris Gold, Farveblind, KlimaforandringerMambe & Danochilango og Powersolo.
Dagens nye tilføjelser tæller primært hollandske navne, som vi ærligt talt ikke ved særligt meget om. En af dem stikker dog ud, nemlig den hollandsk/norske alternative rockgruppe Klangstof, som blandt andet var at finde på vores liste over navne, man skulle holde øje med i 2017, og som vi tidligere har nydt godt af i live-format på by:Larm Festival i Oslo. Også Konni Kass har i en årrække nu gjort indtryk med sin innovative og jazzinspirerede popmusik, mens vi stadig har til gode at lære det spændende, britiske R&B-talent Mahalia bedre at kende. For eksempel i Groningen, Holland til januar.

Dagens tilføjelser tæller:


Amilli (DE)
Annelie (NL)
Belle Mt (GB)
De Sluwe Vos (NL)
Dorian Concept (AT)
Jacco Gardner’s Somnium (NL)
Jarreau Vandal Live (NL)
Klangstof (NL)
Konni Kass (FO)
La Fraicheur (FR)
Mahalia (GB)
Marc Melià (ES)
Pieter De Graaf (NL)
Remy (NL)
Festivalen finder sted fra den 16. til den 19. januar 2019 og byder blandt andet også på prisuddelingen Music Moves Europe Talent Awards, som du kan læse mere om her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com