fbpx

FORPREMIERE: Kakkmaddafakka annoncerer nyt album til foråret – hør første udspil “Naked Blue” her

Foto: Ruben Nesse

Den 22. marts næste år er de søde nordmænd i Kakkmaddafakka klar med deres femte studiealbum. I morgen lander første single herfra, nemlig nummeret “Naked Blue”. Men ved du hvad? Du kan allerede høre det lige her i dag.
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er svært glade for Bergen-baserede Kakkmaddafakka herhjemme i Danmark. Flere gange har de givet koncerter rundt omkring på landets forskellige spillesteder, og et par gange har de også lagt vejen forbi festivaler som Smukfest og Roskilde Festival – sidstnævnte spillede de på i sommers.
Inden længe får vi dem at se igen, når de til januar både giver koncert til P6 Rocker Koncerthuset og spiller for et næsten udsolgt Pumpehuset et par dage efter. Men sekstetten har også en helt særlig grund til snart at indtage diverse koncertscener endnu engang, for der er nemlig snart mere godt nyt på hylden fra nordmændene.
I morgen udgiver de deres første singleudspil, “Naked Blue”, forud for deres kommende og femte studiealbum, som ser dagens lys den 22. marts til næste år. Og faktisk er “Naked Blue” blevet til ovenpå gruppens koncert på Roskilde Festival i sommers. Herom fortæller forsanger, Axel Vindenes: 
– Det var en fantastisk sommer! Vejret i Bergen [hvor det altid regner] og Skandinavien har aldrig været bedre. Efter Roskilde Festival trængte jeg til nogle afslappende dage. Jeg lå afklædt i solen og drømte på min terasse. Så kom der pludselig en stærk følelse. Jeg måtte spille guitar. 5 minutter senere havde jeg “Naked Blue”. Som med alle andre fede ting, KMF gør, må vi også denne gang takke Danmark for den gode frie følelse.
Nummeret lægger ud med Axel Vindenes genkendelige vokal, et insisterende beat og en målrettet baslinje. Akkorderne fra klaveret og de flydende guitarmelodier tilfører nummeret en drømmende atmosfære, og det hele kulminerer i et yderst catchy omkvæd, som man hurtigt tager sig selv i at nynne med på. Der er med andre ord ingen tvivl om, at det er endnu en charmerende indiepop-perle, som Kakkmaddafakka nu er på banen med. 
Men der er dog alligevel noget nyt over lyden. Ovenpå sangskrivningsprocessen, indspillede Axel nummeret på klaver, mens hans bror, Pål, der også er forsanger i bandet, tilførte det en anelse klubstemning. I samarbejde med produceren Matias Tellez (Young Dreams) har de tre gutter dermed udviklet gruppens soniske univers, der både indeholder genkendelige og helt nye elementer. 
Ifølge Axel Vindendes, vil hele det kommende album faktisk vise nye sider af Kakkmaddafakka. Herom fortæller han:
– Det handler om forhold, fortællinger fra Bergen og mentalt helbred. Jeg tror, det er det mest intime Kakkmaddafakka-album og det mest ærlige til dato.
Det tegner i hvert fald allerede rigtig godt for det nye album med “Naked Blue”, som du kan høre lige her: 

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com