fbpx

FORPREMIERE: Lyt eksklusivt til debutalbummet fra danske Eerie Glue

Foto: Morten Rygaard

I morgen lander debutalbummet fra indie-gruppen Eerie Glue, men allerede nu kan du høre det eksklusivt her. I den forbindelse har vi taget os en snak med gutterne om Eerie Glue-lyden, vigtige inspirationskilder og den lidt anderledes indspilningsproces.
Er du til eksperimenterende, legende og alternativ indie-drømmerock, bør du kigge med her! Vi har fornøjelsen af at lave eksklusiv premiere på de nye toner fra den københavnske kvartet Eerie Glue, der i morgen langer debutalbummet The Benefits Of Being Mad over disken. Og vi kan afsløre, at albummet flyder over af rigelige mængder solid indierock og vellydende, finurlige musikalske detaljer.
Vi har gennem længere tid kastet lange blikke efter københavnerkvartetten, som vi tilbage i 2017 fremhævede, som et navn man skulle holde godt øje med. Gruppen debuterede i 2016 med EP’en Horror, efterfulgt af et 2017 der blev et super produktivt år for gutterne, hvor de tre EP’er Fuzz, Love og Pop alle så dagens lys. Eerie Glue har teaset debutalbummet med fire 2018-singler, heriblandt titelsangen “The Benefits Of Being Mad” og ørehængeren “Time Is Creative”.
Der er dømt kreativitet for fuld udblæsning hos Eerie Glue-frontfiguren Bünyamin Eroğlu, der ud over indiekvartet-projektet må siges at have mange jern i ilden. I sidste uge havde vi fornøjelsen af at premiere hans solo-projekt BÜNNI, og det er da også Bünyamin, der har designet og udført coverarts til Eerie Glue-debutalbummet (som du kan se nederst i artiklen).
Vi har taget os en snak med frontmand Bünyamin om den eksperimenterende Eerie Glue-lyd, om musikalske inspirationskilder og om processen omkring The Benefits Of Being Mad. Lær gruppen at kende og giv albummet et lyt nedenfor!

Hvem er Eerie Glue?

EG startede som mit (Bünyamin Eroglu) soloprojekt, sidenhen blev det til en trio og senere en kvartet. Vi har base i Kbh, og har spillet sammen i 4 år ca. Mikael H. Pedersen aka Tjalfe, som spiller bas, er den eneste som har været med fra starten. Så der bliver skiftet lidt ud i line-up’et i ny og næ. Det kan til tider være lidt upraktisk men på den anden side skaber det også en konstant udvikling i lyden. Jeg synes egentligt det er super fedt og interessant at få nye musikere og input på sangene. Alle er velkomne til at joine bandet.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Legende, drømmende og støjende indie-rock med udgangspunkt i et lyd- og tekstunivers baseret på mit humør og livet omkring mig. Der eksperimenteres med forskellige benspænd ifht sangskrivningen, og vi er ikke et band, der vil blive ved med at have den samme lyd. Albummet er f.eks meget anderledes end vores tidligere udgivet EP’er. Alternativ-rock er nok også en meget passende genre, men jeg kunne forestille mig, at vi i fremtiden ville gå en helt anden vej.

Hvordan føles det endelig at være klar med debut-albummet – og hvorfor er nu det rigtige tidspunkt at udgive det?

Det er en god følelse, men også en mærkelig følelse. Nu da det er færdigt, har jeg ligesom afskrevet det, jeg lytter ikke til det mere og er allerede begyndt på næste album. Det der tilfredsstiller mig mest, er at skrive sangene og selve indspilningen af dem. Arbejdet med albummet har været det eneste der har givet mening for mig, og det eneste jeg har haft rigtig lyst til at bruge min tid og energi på. Materialet har hobet sig op så jeg er glad for endeligt at kunne trække vejret og komme videre med næste projekt.

Hvordan har processen været omkring debut-albummet? Og kan i fortælle lidt om den proces, der foregår, når i skriver musik?

Altså, Jeg, (Bünyamin), skriver alle sangene. tekst og arrangementer og har haft en klar plan om at indspille et ekspressivt album, forstået på den måde at mange af sangene er indspillet i 1. take. Selvom en god portion af sangene var skrevet på forhånd, er selve indspilningen og arrangementerne blevet fanget næsten spontant, i et forsøg på at fange noget ægte. Man kan godt have tendens til at terpe sangene og teksterne lidt for meget nogen gange, både mens man skriver og mens man indspiller, og det har jeg prøvet at vige væk fra på dette album. Vi har samarbejdet i bandet på knap halvedelen af sangene, og resten har jeg selv indspillet. Det har ikke været en traditionel band oplevelse at indspille dette album. Måske det kommer mere i fremtiden, det håber jeg. Uanset hvad er der masser af Eerie Glue-albums på vej.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Det er et svært spørgsmål. Der er selvfølgelig mange kunstnere vi elsker og er inspireret af. Men jeg tror at man, udfra sangskrivningen, tager nogle valg som passer dertil. Jeg lyttede til Velvet Underground næsten hver dag når jeg cyklede i studiet, så det må have haft en stor indflydelse på albummet, tror jeg. Og så vil jeg gerne lige sende et kæmpestort ‘tak skal du ha’ til Jacob Brøndlund, som har hjulpet mig med mix og master af albummet på fornemste vis.

Hvad har været de største inspirationskilder i processen omkring albummet?

Nære venner med eller uden psykiske lidelser, depression og lignende. Personlige forhold, kærlighed, ekspressionisme, børnesange, Charles Bukowski, Lidl’s humus, Velvet Underground og vejret.

Coverart // Bünyamin Eroğlu

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com