fbpx

Fraads – Stengade

Foto: Majbritt Press
Venue: Stengade
Dato: Fredag den 2. november 2018

I går spillede den dynamiske danske hiphop-gruppe Fraads koncert på det urbane spillested Stengade på Nørrebro. I aften spiller duoen på Tape i Aarhus, og der er virkelig noget at se frem til for jyske Fraads- fans.

Fraads – Stengade
4 / 5 Reviewer
Rating4


Den fremadstormende danske rap-duo Fraads udgav for nyligt EP’en FRYYS, hvilket er den anden i rækken, siden de to unge mænd tilbage i 2016 udgav første-EP’en 1000 Knive. Den danske gruppe har virkelig haft vind i sejlene i den seneste tid, hvor duo’en blandt andet har spillet koncerter på Smukfest, Lydfest, Aarhus Volume, i Tivoli, på VEGA’s Ideal Bar – og ikke mindst dette års Roskilde Festival. I går var der så endelig mulighed for, at københavnsbaserede Fraads-fans kunne få lov at se gruppen, der består af rapper Papa Erotic og producer David Engelbrecht, da de lagde vejen forbi spillestedet Stengade på Nørrebro.
Stengade var med sit undergrundsinspirerede udseende og sin urbane atmosfære højst sandsynligt det mest oplagte valg til en aften i selskab med Fraads’ eksperimenterende musikalske univers. Aftenens crowd bestod af, hvad mange nok, i hvert fald stilmæssigt, vil kalde eksperimenterende typer, som flittig besøgte baren både for at smøre struberne og for at kompensere for den varme, som så småt pressede sig på, jo tættere klokken nærmede sig 22:15 – tidspunktet hvor Fraads skulle tiltræde scenen.
Og stemningen var da også god efter en time og et kvarters opvarmning fra henholdsvis Hingst og Marcello. Duoen, der denne aften havde selskab af to ekstra musikanter, gik på scenen præcist til tiden, til stor jubel for det godt opstemte crowd i det lille og ret så tætpakkede venue. Lyden af det nyudgivne track ”Sku Vi Ta Noget?” skabte som aftenens første nummer stemningsgrundlaget, og man kunne høre publikum synge med på de ørehængende lyrics. Det blandt fans vellidte hit ”ADHD” fulgte trop og satte virkelig gang i crowden – især da rapper Papa Erotic skrålede ”Se mig//mig uden dig//dér udenfor//Nu ska’ du se mig//åh-ay”.
Hittet ”Fraads sidder fast i dit fjæs” fulgte trop og smed endnu mere benzin på det bål, der i forvejen brændte under det tændte publikum. Dog var det, da gruppens til dato største hit ”Heroppe” meldte sin ankomst over højtalerne, at aftenen peakede. Nummeret blev smukt sat i gang af en gruppe korpiger og en konfettikanon, skudt afsted af Papa Erotic selv. Bedst af alt blev hittets omkvæd leveret via en treenighed skabt i samspil mellem Papa Erotic, korpigerne og det medsyngende publikum.
Afslutningsvis spillede duoen nummeret ”Bær Mig Nu”, som stærkt agerede punktum for en ellers højenergisk aften i hiphoppens tegn.
Jeg vil understrege, at Papa Erotic virkelig formår at få “folk til at se ham nu”. Han er teatralsk og nærmest overdreven, men han er det på sin egen måde. Han formår at gøre det dragende, og hans mærkværdige og specielle væremåde er en af hans helt store forcer og kendetegn. Men selvom Erotic ofte stjæler showet i sin rolle som dragende sanger og rapper, så skal der også gives et skud ud til producer David Engelbrecht, der skaber de underlæggende melodier og toner, som får tingene til at gå op i en højere enhed. Han er uden tvivl en meget talentfuld musiker, der formår at blande lyden af trap-trommer med finurlige og jazzede lyd-sekvenser.
Alt i alt, desværre dog med undtagelse af en række lydproblemer, leverede Fraads et super svedigt show i aftes på Stengade. Duoen giver os noget, vi ikke finder andre steder, og er et fedt alternativ til alt det mainstream-hiphop, som i øjeblikket pryder diverse nationale såvel som internationale spillelister. Vigtigst af alt, så er de to unge mænd super talentfulde, hvilket de til gårdagens koncert satte en stor streg under. Der er ingen tvivl om, at jyske Fraads-fans kan glæde sig til i aften, hvor duoen lægger vejen forbi spillestedet Tape i Aarhus.

Fraads


Hingst


Marcello


Tags:
Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com