fbpx

Goss: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Rasmus Weng Karlsen

I anledningen af, at den danske producer og musiker Goss i dag har udgivet sin EP, Homeland Security, har vi spurgt ind til, hvilke tre numre, han hører på repeat for tiden.
Mads Damsgaard Kristiansen er manden bag projektet Goss, og desuden tidligere forsanger i Reptile Youth. Han er co-writer på MØ’s megahit “Kamikaze”, og har siden sin debut-EP Healtcare i 2017 været et fremadstormende navn på den danske elektropop/producer-scene.
Efter at have smidt EP-forløberen “There’s Just So Much A Heart Can Take” på gaden for blot to uger siden (læs mere om singlen her), er Goss nu klar med hele udgivelsen, der behandler de poetiske aspekter ved den digitale verden.
Han holder desuden release-fest for EP’en i morgen, lørdag den 10. november. Det kommer sjovt nok til at foregå på den populære bar i Kødbyen, Jolene (det er sjovt, når du har set hans svar).
Goss har fortalt os, hvilke tre numre, der i hans optik altid kan blæses ud over anlægget, og hvorfor.
Læs han svar og hør eller genhør numrene herunder.

070 Shake – “I Laugh When I’m With Friends But Sad When I’m Alone”

– Jeg kunne i princippet have valgt et hvilket som helst 070 Shake nummer. Jeg er bare virkelig draget af hende som person. Og helt vild med hendes stemme. Både stemmen helt fysisk, og den stemme hun repræsenterer i sin generation. Der er noget virkelig ærligt og fandenivoldsk over hende. Jeg synes, det her nummer indkapsler hendes væsen ret godt. Hun mangler stadig at udfolde sit potentiale helt, men jeg er sikker på, at der ligger fantastisk stor musik i hende og venter på at komme ud.

Dolly Parton – “Jolene”

Måske et af de bedste numre, der nogensinde er lavet. ALT der er i det nummer skal være der. Det er så sindsygt afmålt. Det er helt vildt, hvordan det groover og driver sig fremad nærmest uden trommer som en bærende kraft i lydbilledet. Dolly Parton synger jo for sindsygt. Helt uden loft i sin stemme og med en umiddelbarhed, der gør, at man tror på hvert et ord. Jeg har det som om, alle byer i hele verden har en Jolene. En person som er den smukkeste i byen, og som alle er bange for at miste sin elskede til.

XXXtentaction – “Jocelyn Flores”

Han var uden tvivl lidt af en demon, men han var virkelig en pioneer. Jeg fik helt klart lidt Kurt Cobain-agtige vibes med ham. Han formåede både at være super skrøbelig og super vred på samme tid. Og så opfandt han en lyd, som var ekstremt karismatisk. Det her nummer er i mine øjne et lille mesterværk. Også selvom 80% af sangen nærmest er et sample. Men måske er det lige præcis derfor, det virker så godt. Det er kompromisløst. Der er ingen regler. Det sætter jeg virkelig pris på.

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com