fbpx

Heartland føjer bl.a. The Smashing Pumpkins og Die Antwoord til programmet

Foto: The Smashing Pumpkins//PR

Det er garvede spillere på musikscenen, Heartland har hevet frem i dagens annoncering, som toppes med The Smashing Pumpkins og Die Antwoord. Der er dog også flere spændende upcoming-navne at gå på opdagelse i.  
Mens temperaturen så småt falder, og dagene bliver kortere, sår de danske festivaler små sommerfrø med deres programannonceringer for næste års events. Heartland Festival er én af dem, og bedst som nyheden om Solange’s visit har lagt sig, har de nu slippet endnu en annoncering af den helt store slags.

To sværvægtere


The Smashing Pumpkins er et af 80’erne/90’ernes helt tunge drenge, når det kommer til ikoniske rockbands. Gruppen med Billy Corgan i front har solgt over svimlende 30 millioner plader, hvoraf Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995) står for 10 millioner kopier alene. Bandet har tidligere været gået i opløsning, men i februar i år træk de overskrifter med en (næsten) fuldkommen reunion, hvor kun den oprindelige bassist D’arcy Wretzky manglede. I morgen, fredag den 16. november, udkommer The Smashing Pumpkins nye album, SHINY AND OH SO BRIGHT, VOL 1. / LP: NO PAST. NO FUTURE. NO SUN, som er produceret af ingen ringere end Rick Rubin (bl.a. Slayer, Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Kanye West, Jay Z, Ed Sheeran).
Sydafrikanske Die Antwoord har siden 2008 fået folk verden over til at sige ‘what the fuck?’ (eller som minimum tænke det) med deres helt igennem weird blanding af elektronisk hiphop og rave, og i lige så høj grad ekstreme visuelle side. Musikken leverer de på både engelsk, afrikaans og xhosa, og når det sker live, er det ofte med baner af omtale til følge. Det ville være en grum underdrivelse at sige, at duoen er vilde live, og med deres anarkistiske og punkede tilgang til det at skabe en fest, står publikum mildt sagt tilbage med én på opleveren.

Spirende talenter fra både ind- og udland


Foruden dagens to taleemner er fire andre spændende artister føjet til programmet, to danske og to udenlandske, og de er alle forholdsvist nye talenter, der stadig kun lige er begyndt.
Og dog, for Folkeklubben har efterhånden fået etableret sig på den danske musikscene med deres medrivende historiefortælling og charmerende folkelighed (det er ikke for ingenting, de hedder Folkeklubben). Gruppen har været i gang siden 2013, hvor de slap debutalbummet Nye Tider, men det var først med tredje plade, Slå Flint! fra 2016, at trioen for alvor brød igennem med singler som “Slå Flint!” og “Torben Ulrich”. Folkeklubben har senest sluppet albummet Sort Tulipan i oktober, hvorfra nummeret “Men Ikke Endnu En Vinder” lige nu er i hyppig rotation på Danmarks Radio.
Jada er endnu en dansker blandt de annoncerede, og det er dejligt at se hende tilbage på plakaterne, efter hun for nylig meddelte, at hun tog resten af året fri for at passe på sig selv og komme sig over en stressdiagnose. Der er ikke noget at sige til, at 2018 har tæret på den unge sangerinde, for det er gået afsindig hurtigt for R&B/pop-kunstneren, som på baggrund af blot to singler i sommer lagde Roskilde Countdown ned. Året har været pakket med optrædener, blandt andet også på SPOT Festival og norske by:Larm, og hver gang har “Keep Cool”-sangerinden cementeret sig som en af de mest interessante nye artister på den danske popscene.
De internationale tilføjelser tæller blandt andet skotske Lewis Capaldi, som den 27. november står over for et (hurtigt) udsolgt Lille VEGA. Singer-songwriteren har en vokal som få og en ærlighed i sine tekster, der matcher den stærke stemme. Når man hører musikken er det svært at tro, at det er en blot 22-årig gut, der står bag, for det lyder som om, han ikke har lavet andet end musik de seneste 50 år. Med skrøbelige ballader og kræftfulde popnumre om forlist kærlighed har Capaldi charmeret sig ind på en stadig stigende fanskare, som højst sandsynligt øges yderligere efter en optræden på Heartland.
Sidst men ikke mindst stikker australske Hatchie ud som en særligt spændende tilføjelse, for hun er siden debut-EP-releasen i maj blevet tippet som en, man skal holde øje med i fremtiden. Hendes nummer “Sure” blev tidligere på året remixet af Robin Guthrie, guitarist i det legendariske dreampop-band Cocteau Twins, og det siger egentligt meget om Hatchies eget drømmende musik, at lige netop en som ham har kastet sig over den. Hatchie, med det borgerlige navn Harriette Pilbeam, udgav sin debut-EP Sugar & Spice i maj (inkluderede blandt andet den forrygende “Sleep”), og hun har senest været aktiv med singleudgivelsen “Adored” fra den 26. oktober.
Det er fjerde gang, at Heartland næste år løber af stablen, og det sker fra torsdag den 30. maj til lørdag den 1. juni 2019.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com