fbpx

Islandske Júníus Meyvant teaser kommende januaralbum med andensinglen “Let It Pas”

Foto: Sigga Ella

Den islandske folk-komet Júníus Meyvant er tilbage med storslået folkpop og brass band-tunes på andensinglen “Let It Pas”, forud for det kommende januar-album.
Det er ingen hemmelighed at vi her på redaktionen crusher lidt på den islandske folkpop-snedker Júníus Meyvant. Derfor er vi også ret begejstrede for, at artisten i dag langer nye toner over disken, i form af den dugfriske single “Let It Pas”, der udkommer i kølvandet på augustsinglen “High Alert”. Begge numre vil være at finde på det kommende album Across The Borders, der lander den 25. januar næste år, hvorefter islændingen tager på en omfattende Europatourné.
Bag kunstnernavnet finder vi Unnar Gísli Sigurmundsson, der slipper “Let It Pas” lige op til, at han i weekenden skal spille på den anerkendte Iceland Airwaves Festival i Reykjavik. Unnar kickstartede sin musikalske karriere i 2014 med debutsinglen “Color Decay”, der både vandt priser for “Best Single” og “Newcomer of the Year” ved Icelandic Music Awards. I 2016 langede han det anmelderroste debutalbum Floating Harmonies over disken, og er nu på trapperne med sit andet album Across The Borders.
Med “Let It Pas” leverer Unnar endnu gang en bølge af vellyd. Det taktfaste beat akkompagneres af Unnars forførende vokal og ligesom på de tidligere udgivelser, flyder nummeret over af islændingens rige orkestrering og blæsersekvenser. En lyd der, efter sigende, folder sig ud på det kommende album. Der er ingen tvivl om hans evne til at komponere smukke arrangementer, og ifølge artisten selv, kom “Let It Pas” snigende i nattens mulm og mørke:
– Den kom til mig i en drøm. Min kone vækkede mig midt om natten fordi jeg ‘beatboxede’ i søvne. I den her drøm løb min gode ven Andri, der hjalp mig meget med indspilningerne af pladen, rundt om en stol og råbte “INDSPIL DET HER! DET ER ET HIT!” I baggrunden kunne jeg høre sangens melodi og omkvædet gik: “Let it pass, let it pass”. Det næste jeg husker er, at min kone står bøjet over mig og spørger, hvad det er for nogle lyde jeg laver. Jeg sprang op fra sengen og indspillede sangen på min telefon.
I starten af det nye år drager Júníus Meyvant ud på en omfattende tourné, hvor han og det syv-mands-store orkester og brass-band svinger ind forbi både Pumpehuset (16. februar) og Train (20. februar).
Hør “Let It Pas” lige her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com