fbpx

Kå rapper om at leve i nuet på den nye club-inspirerede single “Ingen Stress”

Foto: PR

Det er en blanding af eksperimenterende, elektroniske beats og fængende dansksproget rap, Kå leverer på den nye single “Ingen Stress”, som er landet forud for den kommende EP Skybrud. 
Kailash Chatterjee, som til daglig laver musik under det kortfattede kunstnernavn , er både sangskriver, rapper og producer, som udover at skabe sit eget musikalske univers også arbejder sammen med kunstnere som Louis Valuta, Emil Kruse, Marwan og Dani Toma. Tilbage i 2011 gik Chatterjee under kunstnernavnet Kay som en del af det dengang populære grime-kollektiv Sleng, og siden har han under Kå-aliaset blandt andet spillet på både SPOT og Smukfest som en af finalisterne i KarriereKanonen 2017.
Det er et lidt mere dystert og råt univers, vi præsenteres for på den nye single “Ingen Stress”, især sammenlignet med nummeret “Være Sådan Her”, som i sin tid banede vejen for deltagelsen i KarriereKanonen. Kå’s lyriske univers har egentligt altid bevæget sig i det tunge hjørne med tekster om de helt store eksistentielle spørgsmål i livet, vi alle står med, men paradoksalt nok alligevel ofte kan føle os alene om. Men på “Ingen Stress” er det rent produktionsmæssigt også blevet et hak dunklere, og tankerne ledes med det hypnotiserende elektroniske beat fra start mod dansegulvet på en mørk club et sted i storbyens natteliv.
Og det er måske heller ikke helt galt at længes en smule efter dansegulvet, når man hører “Ingen Stress”, for nummeret er en påmindelse om at leve i nuet og ikke bekymre sig for meget over, hvad der venter, når en ny dag starter. Om singlen forklarer han:
– Nummeret handler om ikke at stresse for meget over fremtiden og dét, vi ikke har, men hellere være i nuet og sætte pris på det, vi har. Jeg tror lykken, som vi alle jagter, findes i nuet. 
“Ingen Stress” kommer til at indgå på den kommende EP, SKYBRUD. Om EP’en forklarer han videre:
Jeg er egentlig et konfliktsky menneske. I processen med min musik, har jeg været tvunget til at se nogle udfordringer i øjnene. Nogen gange bliver ting, jeg gerne ville ha’ sagt til en person, sagt på en sang i stedet. Af samme grund har jeg valgt at kalde denne EP “Skybrud”… skybruddet er et symbol for min konfliktskyhed, som jeg endelig giver lov til at flyde frit.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com