fbpx

Københavnske Felines udforsker New York i musikvideoen til no wave-tracket “Too Tight”

Foto: Dennis Morton

Danske Feline følger op på “Too Tight”-tonerne, med sprød, New York-inspireret musikvideo.
Så er der igen nye musikalske projekter på gaden fra den københavnske no wave-kvartet Felines. Gruppen debuterede tilbage i 2015 med albummet Want, og er senest aktuel med den eksperimenterende og genrebrydende oktober-EP Saying It Twice Makes It Real.
Bag kunstnernavnet finder vi Asta Louisa Bjerre (bas, vokal), Ditte Melgaard (guitar, vokal) og Mei Long Bao (trommer, vokal) og Kristian Bønløkke (synth), der på den nye EP leverer en mikstur af lo-fi-pop, københavner-blues og ikke mindst den post-punk-inspirerede New Yorker-lyd, no wave.
I går slap gruppen en sprød musikvideo til “Too Tight”-nummeret fra EP’en Saying It Twice Makes It Real – et up-beat track der er indrammet af vandrende basrundgange, en tilbagelænet og nærmest søvnig vokal, insisterende, rockede guitarriffs og legende, skæve lydeffekter. Den tilhørende musikvideo, der er lavet i samarbejde med Michella Bredahl, udspiller sig i New Yorks bybillede, som en slags hymne til mangfoldigheden og det nysgerrige menneske – men fokuserer derudover også på kontrasterne mellem by og menneske:
– Videoen afspejler sangens tema om at føle sig rastløs og utilstrækkelig, men altid nysgerrig og søgende. Temaer som ensomhed, byen over for mennesket, tiden som passerer, en søgen efter noget meningsfuldt. Samtidig kan man sige at det en en lille hyldest til New York, fordi vi identificerer os meget med byens no wave-lyd fra 1980’erne – forklarer bandet.
Den finurlige “Too Tight”-video er et glimrende supplement til gruppens no wave-banger – du kan se den lige her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com