fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 47

Foto: Søn // Mai Young Øvlisen

Endnu engang er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som denne gang byder på hele 11 sprøde acts, du kan nyde glæde af i ugens løb. Vi har fremhævet 5 styks, som vi synes er særligt interessante, der byder på alt fra dansk elektro-pop, musik og lyrik-sessions til amerikansk punk-rock.
 

Chinah m. support (få billetter) Torsdag den 22. november

Hvornår: Torsdag den 22. november
Hvor: Hotel Cecil
Det går strygende for den vellidte pop-trio Chinah, der i denne uge giver hele tre koncerter på det københavnske spillested Hotel Cecil. To af koncerterne er allerede udsolgt, men der er stadig få billetter at finde til aftenens act – en ekstra-ekstra koncert der blev annonceret tilbage i oktober måned. Den København-baserede gruppe, der i 2016 debuterede med EP’en Once The Lights Are On, langede den 9. november debutalbummet Anyone over disken, der blandt andet indeholder bangeren “Real Thing?” Med det nye album har trioen ændret kurs, og har skiftet drømmepoppen ud med eksperimenterende elektropop.

Søn & Zar Paulo // digte af Anton Bremer & Johannes Norgreen

Hvornår: Fredag den 23. november
Hvor: Bolsjefabrikken
Er du til smadderpop a la Søn eller til rock af alternativ form leveret af Zar Paulo, bør du reservere fredagen til en aften i bolsjefabrikkens tegn. De to grupper har slået sig sammen og drager vinteren over på en fælles tour, der i onsdags blev skudt i gang i Odense. Til morgendagens program er der inviteret særlige gæster, når de to digtere Anton Bremer og Johannes Norgreen spicer begivenheden op med lidt lækkert dansk poesi. Det tegner til at blive noget af en tværæstetisk oplevelse du fredag kan få dig, hvis du slår vejen forbi Bolsjefabrikken.

Interpol (Support Nilüfer Yanya)

Hvornår: Lørdag den 24. november
Hvor: Tap1
Lørdag aften byder på rigelige mængder rock, når den anerkendte, New York-baserede Interpol-gruppe lægger vejen ind forbi København. De garvede musikere, der de sidste to årtier har leveret gedigen punk-rock i lange baner, slap i august måned albummet Marauder, som det sjette i rækken. Til at fyre op under publikum, har amerikanerne fået fingre i den britiske sangerinde Nilüfer Yanya. Vi har tidligere fremhævet briten som vores Ugens Upcoming, der nok er bedst kendt for sin soulede, R&B-fyldte og til tider jazzede indielyd. Er du, ligesom os, ret begejstrede for begge artister, er det altså bare med at svinge ind forbi Tap1.

Dans & Lær

Hvornår: Søndag den 25. november
Hvor: Hotel Cecil
Vi skrev tidligere på måneden om det seneste singleudspil “Munk” fra den danske kvartet med det pudsige navn Dans & Lær. Ligeså mærkværdigt er det, at gruppen baserer deres musik på gamle optagelser af fuglelyde og speaks om fugle, hvilket også er baggrunden for den originale titel på det kommende album Fra Fugl til Fugl. Albummet udkommer fredag den 30. november, og i den forbindelse holder gutterne tre releasekoncerter – heriblandt lørdagens act på Hotel Cecil. Derudover kan du opleve Dans & Lær den 23. november på Atlas (Aarhus) eller den 24. november på Elværket (Helsingør).

Grace Carter

Hvornår: Mandag den 26. november
Hvor: Ideal Bar
Næste uge skydes stærkt i gang, når den britiske soulpop-kanon Grace Carter på mandag lægger vejen forbi Ideal Bar. Den unge sangerinde leverede tidligere på året en fremragende debut i form af EP’en Saving Grace, der indeholder sangerindens skrøbelige og personlige fortællinger i form af sange som “Why Her Not Me” og “Wish I Didn’t Miss You”. Inspirationen fra kunstnerne Lauryn Hill og Nina Simone skinner tydeligt igennem i Grace Carters musikunivers, der trods hendes unge alder formår at indfange dybfølte emner forklædt i soul/R&B-pop. Har du endnu ingen mandagsplaner, anbefaler vi helt sikkert at du svinger ind forbi Ideal Bar.

Gå heller ikke glip af:

Fribytterdrømme – Loppen, lørdag den 24. november
Ben Howard – Forum Black Box, lørdag den 24. november
SG Lewis – Lille VEGA, søndag den 25. november
Liam Gallagher – Store VEGA, søndag den 26. november
Gregory Alan Isakov – Store VEGA, søndag den 26. november
Karin Park – Ideal Bar, søndag den 26. november

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com