fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 48

Foto: MØ//Fryd Frydendahl

Endnu engang er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som denne gang byder på 10 sprøde acts, du kan nyde glæde af i ugens løb. Vi har fremhævet 5 styks, som vi synes er særligt interessante, der byder på alt fra dansk syrerock, pop-darlings og britisk soul til et excentrisk ottemands-band. 

The Love Coffin – Collider – Bichkraft (UKR)

Hvornår: Fredag den 30. november
Hvor: Loppen
Fredag aften står i rockens tegn, når den København-baserede kvintet The Love Coffin lægger vejen ind forbi Loppen. Gutterne debuterede i 2015 med EP’en Veranda, stærkt efterfulgt af 2016-EP’en Buffalo Thunder, og er senest aktuelle med det bidske debutalbum Cloudlands, der blandt andet indeholder singlerne “Pure” og “Take Good Care Of Me”. The Love Coffin er leveringsdygtige i et mikstur af gedigen rock, der til tider eskalerer til kontrolleret støj, melodiske sekvenser, ømhed og et dybsindigt lyriklandskab. Til support har gruppen medbragt det københavnske “nugaze”-band Collider og den ukrainske kvartet Bichkraft.
Læs vores anmeldelse af The Love Coffins debutalbum, Cloudlands, her.

MØ  + Support: Alma (FI) + Soleima

Hvornår: Lørdag den 1. december
Hvor: Royal Arena
Det er ikke mere end en måned siden, at den danske pop-dronning  slap det længe ventede debutalbum Forever Neverland, der blandt andet indeholder kæmpehits som “Nostalgia” og “Sun In Our Eyes”. Det går strygende for den København-baserede artist, som på lørdag skal give sin hidtil største headlinerkoncert i Danmark, og der er lagt i kakkelovnen til noget af en fest, når det går løs i Royal Arena. Til at fyre godt op under publikum, har MØ allieret sig med danske Soleima og den finske pop-darling Alma, og vi må indrømme at de tre tilsammen udgør et ret solidt line-up.
Læs vores interview med Alma fra 2017 her.

De Underjordiske + Support: Himmelrum

Hvornår: Lørdag den 1. december
Hvor: Pumpehuset
På lørdag har du mulighed for, at skyde december måned i gang til toner fra syrerock-kvintetten De Underjordiske, hvis du slår vejen ind forbi Pumpehuset. I 2015 langede gutterne det stærkt psykedeliske debutalbum Ind I Flammerne over disken, der i april blev fulgt op af det knap så syrede 2018-album Flænger i Luften. De Underjordiske, der både har optrådt på festivaler som Skanderborg og Roskilde, har efterhånden fået sig et godt ry for deres anmelderroste acts, hvilket tilbage i 2016 sikrede dem en nominering til Danish Music Awards for “Årets danske livenavn”. Med som support bringer kvintetten den København-baserede gruppe Himmelrum.

Jacob Banks (UK) + Support: Anna Leone (SE)

Hvornår: Søndag den 2. december
Hvor: Store VEGA
Er du tilhænger af lækre soulpop-toner, anbefaler vi, at du på søndag stikker ind forbi Store VEGA, når det britiske stjerneskud Jacob Banks kigger forbi. Den talentfulde artist, der i teenageårene udskiftede Nigeria med Birmingham, har godt med vind i sejlende, og har blandt andet supportet for nogle af musikbranchens helt store kometer, som Alicia Keys og Sam Smith. Den unge artist debuterede i 2013 med albummet The Monologue, og har siden udgivet The Paradox fra 2013 samt 2018-albummet Village. Søndag er det den svenske singer/songwriter Anna Leone der åbner ballet med sine drømmende kompositioner.

M. Rexen + Support: The Chairman

Hvornår: Mandag den 3. december
Hvor: Hotel Cecil
Mandag aften byder på en ganske anderledes koncertoplevelse, når den musikalske globetrotter M. Rexenmed sit ottemands-store orkester, giver koncert på Hotel Cecil. Vi var så heldige at opleve den eksperimenterende kunstner in-concert under dette års UHØRT Festival, hvor han imponerede os med sin excentriske og originale performance. Rexen, der er født i De Forenede Arabiske Emirater, har rejst verden rundt og nu bor i en Yurt et ukendt sted i Danmark, debuterede i oktober måned med albummet An Endless Sea of Honey, der udgør første halvdel af det musikalske projekt The United Kingdoms. Til at skyde aftenen i gang, har Rexen medbragt alt-pop-artisten The Chairman, der i 2016 slap hittet “How It Feels” og desuden imponerede med til P6 BEAT Rocker.

Gå heller ikke glip af:

Allan Rayman, Lille VEGA, torsdag den 19. november
Mattis – Atlas, torsdag den 29. november
Kajsa Vala – Ideal Bar, lørdag den 1. december
KYLE – Pumpehuset, søndag den 2. december
Chynna – Ideal Bar, søndag den 2. december

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com