fbpx

NORDISKE HITS // UGE 44

Foto: Manila // PR

Igen har den sidste uge budt på en masse lækkerier fra de nordiske græsgange. I denne uge har vi opdateret listen med hele 11 sange, som vi syntes er et lyt værd. Der er alt fra melankolsk hiphop til rytmisk artpop og rolige indie-genialiteter. 

Manila – “Chances”

Det danske artpop-band Manila udgav i søndags gruppens nye single ”Chances”. Gruppen, der består af medlemmerne Mads, Andreas, Julius, Tobias, Gustav og Mikkel, forklarer, at sangens overordnede tema er ‘tvivl’. Endvidere fortæller sekskløveren, at sangen beskriver ønsket om at bryde den cyklus, hvor man i sin søgen efter den helt store kærlighed blot ender i det ene partnerskifte efter det andet. Med ”Chances” har vi med et gedigent, godt pop-nummer at gøre – skabt af lækre melodier og finurlige toner.

dada – “Aristo”

Den danske hiphop-artist dada udgav sidste fredag EP’en To Børn, hvor han via sine sange blotlægger et parforholds livscyklus. EP’en, der er seks sange lang, byder på alt fra rytmiske up-beat tracks, til melankolske følere og tunge bangere. Selvom flere af numrene kunne få plads på denne liste, er især tracket ”Aristo” værd at fremhæve. Nummeret er et melankolsk et af slagsen, hvor dada, med det borgerlige navn Daniel Thorup, totalt blotlægger de følelser, han rendte rundt med i kølvandet på et break-up. Du kan læse vores artikel om dadas EP To Børn her.

Trainwreck Department – “Sea Plus Bees”

At finde på vores Nordiske Hits-liste er også nummeret ”Sea Plus Bees” fra enmandsprojektet Trainwreck Department. Bag kunstnernavnet finder man den 40-årige musiker, sanger og sangskriver Jacob Fauerholt. Jacob er leveringsdygtig i indie-inspirerede genialiteter, som han oftest skaber og udgiver fra sit hjem i København. Nummeret ”Sea Plus Bees” er ingen undtagelse og byder på rytmisk og fængende guitar-spil, der sammen med Jacobs karakteristiske vokal skaber et roligt, men yderst vellydt nummer.

Ellers tilføjet:

Female Forest – “Building Bridges”
ZAAR – “For A While”
Sharon Stone – “Honestly”
Fugleflugten – “Kalder Vingerne (radio edit)”
Lukas Graham – “Unhappy”
Barbara Moleko – “Den Uendelige Nat”
Reem – “Okay”
Glowie – “Body”
Du kan høre hele listen herunder.
Sørg også for at følge den på Spotify, så du kan holde dig opdateret på nye, nordiske lækkerier hver uge.

Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com