fbpx

Premiere: Vås udgiver single og live-sessionbaseret DIY-video

Foto/Artwork: PR

En DIY-video fra et lavprissupermarked danner rammen om den nye musikvideo til den lige så nye single “Hånd i Hånd” fra det næsten lige så nye projekt Vås. Både musik og billede er egentlig først på gaden i morgen, men vi har været så heldige at holde premiere på det allerede i dag. Tjek det ud i bunden af artiklen. 
Duoen Vås har kun eksisteret i et lille års tid, men allerede i marts 2019 udkommer deres debut-EP Kunstpause. Som forløbere har de tidligere udgivet singlen “Nøgne Fødder”, og i dag har vi æren af at premiere morgendagens single/musikvideo-udgivelseskombination i form af nummeret “Hånd i Hånd” med tilhørende DIY-visuals.
Musikvideoen udformer sig som en live-session optaget i et lavprissupermarked en sen aften i oktober. Det døgnåbne supermarked er dog ikke blevet lukket af til lejligheden, hvilket resulterer i ret komiske scener i videoen. Eksempelvis ses i starten en medarbejder folde en papkasse sammen i det fjerne, og momentvis kan det live-performende Vås ses i baggrunden, imens forgrunden indtages af en mand, der lige kan nå en pakke brød bag bandet. Han undrer sig måske en smule over, hvad der egentlig foregår. Han var jo trods alt bare kommet for at klare lidt midnatsindkøb i supermarkedet, som normalt ville være næsten mennesketomt på det her tidspunkt. Flere af de butikshandlende synes, at det er dejligt underholdende og lidt sjovt med sådan en omgang live-musik til dagens sidste indkøb – og bandmedlemmerne har det også ret fedt med det.
Musikken er dansksproget og på mange måder et godt billede på den upcoming musikscene, der søger inspiration i de danske rødder i form af stilistiske træk fra sværvægtere som Peter Sommer, Søren Huss og C.V. Jørgensen. Vås sætter selvfølgelig deres eget musikalske aftryk med “Hånd i Hånd”, og resultatet er virkelig lækkert. Lyrikken i kombination med videoen er desuden med til at placere Vås i øjenhøjde med den danske befolkning, når de behandler vækstlagstematikker og hverdagsproblematikker – særligt den vidt florerende FOMO-tankegang (Fear Of Missing Out) bliver sat på spidsen.
Premieren på “Hånd i Hånd (Live Session)” kan ses og høres lige her.

Tags:
Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com