fbpx

The Chairman er tilbage efter et års pause med den ærlige single, “Elevator”

Foto: Tue Blichfeldt 

Danske The Chairman er i dag på banen med nummeret “Elevator” og en tilhørende musikvideo – første smagsprøve på et kommende album ovenpå en etårig pause.

En seriøs angstlidelse, der blev forværret af en intens arbejdsperiode med albumudgivelser, radio-airplay og turnéer, fik danske Lucas Berner, som i musikalske kredse går under navnet The Chairman, ud på et sidespor. Et sidespor, der, trods karrieremæssig succes, endte med at føre Berner så langt væk, at han til sidst måtte trække stikket. 

Men efter en etårig pause, væk fra offentligheden og med masser af ro, er Berner ved at være på rette spor igen. Kreativiteten er begyndt at spire på ny, og musikeren er derfor klar til at gå videre med sit musikalske projekt. Derfor kan The Chairman i dag udgive nummeret “Elevator” med en tilhørende musikvideo – første forløber for et nyt album, der vil vise en mere alvorlig og ærlig side af musikerens dragende univers.

“Elevator” kaster lys på dét at genvinde balancen og imødekomme angsten som en del af livet. Den handler om at acceptere og skabe rum til de svære og komplicerede tanker, og, som det beskrives i pressemeddelelsen:

– lære, hvornår man er nødt til at undertrykke sine allermørkeste impulser. Et forsøg på at sætte et ansigt på en personligt udlevet kamp. En kamp mellem to sider, der indbyrdes strides om at tage kontrollen.

“Elevator” er udstyret med forførende melodier, og leger hele vejen igennem med forskellige rytmer og feelings, skiftevis anført af Berners fascinerende Bon Iver-agtige falset i første vers og de smukke omkvæd, og en noget dybere og insisterende klang i andet vers. Et yderst velproduceret track, der tegner et spændende billede af det kommende The Chairman-album.

Nummerets visuelle side er skabt af instruktøren Daniel Buchwald (der blandt andet også står bag nogle af de seneste Katinka-musikvideoer). En video, der på spektakulær vis portrætterer den indre kamp om kontrol. 

Du kan tjekke det nye The Chairman-udspil ud her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com