fbpx

Ugens Upcoming: Female Forest

Foto: Nikolaj Rohde

Denne Ugens Upcoming udgør det ideelle soundtrack til en idyllisk ferie i en charmerende træhytte langt ude i en norsk skov, hvor der udenfor ligger sne i knæhøjde, mens snefnug fortsat daler langsomt ned; der er ild i pejsen, og du nyder en kop varm kakao i godt selskab. Kan du forestille dig det? Perfekt. Så er du klar til at tage godt imod Female Forest.  


Sponsoreret af

Historien om nu København-baserede Female Forest begynder på et drengeværelse i Ribe tilbage i 2012, hvor to unge gutter fik en fantastisk idé om at lave musik sammen. Og som sagt, så gjort. De første frø blev sået, og som en orkidé, der med tiden får flere og flere skud på stammen, blev to til den kvintet af gode venner, som den spirende folkpop-gruppe i dag består af.
Det musikalske udtryk bæres afsted af klassiske folk-instrumenter som akustisk guitar, banjo og klaver, og bygges op af et standhaftigt beat, smukke, jordnære melodier, en robust vokal og skønne korharmonier. Et glorværdigt univers, der gjorde Female Forest til danske vindere i musikkonkurrencen EMERGENZA i 2016.
Siden den velfortjente sejr er det blevet til debutalbummet Luna fra 2017, med hjertevarme ørehængere som titelsangen “Luna” og det fine nummer, “Step by Step”. I slutningen af oktober i år blev albummet fulgt op af singlen “Building Bridges”. Hvor de broer vil tage Female Forest hen i fremtiden vil tiden vise. Vi er i hvert fald spændte på at følge de fem talentfulde kompagnoner på deres musikalske færd. I mens, kan du lære gruppen bedre at kende, lige herunder.

Hvem er Female Forest?

Female Forest er et band bestående af fem knaldhamrende gode venner, som er heldige at dele den samme passion.
Styrken og glæden af båndet mellem os er noget, vi virkelig forsøger at projicere ud i publikum, så de føler sig som en del af koncerten – og ikke blot tilskuere.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Det er meget svært for os at definere vores lyd specifikt – men vi er alle glade for folkemusik og traditionelle instrumenter, mens vi ligesom mange andre kan nyde en god pop-banger med god gas på synthen. Alle har guilty pleasures, og vi forsøger så vidt muligt at inkorporere nye lydelementer uden at gå på kompromis med vores udgangspunkt, som ligger i fællesskabsfølelsen i folkemusikken.

Hvordan startede I?

Det startede med, at Rasmus (banjo, elguitar) og Oliver (lead vokal, akustisk guitar) sad en aften på Olivers drengeværelse og drak sig fulde. Med inspiration fra to unge gutter på YouTube besluttede de sig for at lave musik sammen. Efter den første koncert spurgte Theis (trommer, backing vokal), om han ikke måtte være med – og selvfølgelig måtte han det. Her gik det hårdt for sig med øvere i Rasmus’ drengeværelse i Bramming. Efter den anden koncert spurgte en anden god ven, Thomas (bas), om han ikke også måtte være med – og selvfølgelig måtte han det.
Denne konstellation holdt i et par år, hvorefter det blev besluttet, at vi gerne ville inkorporere klaveret mere i musikken uden at være nødt til at udelade den akustiske guitar. Kasper (klaver), som Theis havde mødt på en tur til USA, var den umiddelbare kandidat. Han var frisk med det samme, han blev spurgt, og det er sådan Female Forest er blevet til det, det er i dag.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Udgangspunktet ligger hovedsageligt hos Oliver, som skriver sangene og melodierne. Materialet bliver så præsenteret for bandet, som i fællesskab arbejder på at udbygge lydbilledet og forme det endelige resultat.
På den måde er alle en del af processen – og vi får alle sammen en andel af resultatet i sidste ende.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Da vi startede med at spille musik, var det faktisk nærmest udelukkende som cover-band af andre folk-bands, og for os var det hovedsageligt Mumford & Sons.
Vi bliver stadigvæk den dag i dag sammenlignet med Mumford & Sons – og selvom det for os er et stort kompliment, vil vi også gerne anerkendes for det, vi føler, vi har bevæget os i retning mod at være – nemlig Female Forest.
I senere tid er vi meget inspireret af bands såsom Hudson Taylor, Bear’s Den og The Franklin Electric.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Pisse meget Eminem. Og Sigrid. Og Gregory Alan Isakov. Det hele.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musik-fronten)

Vi er lige kommet ud af en semi-travl sommersæson, hvor vi har været rundt og spille på mindre festivaller i Danmark. Vi har haft det skide sjovt med koncerterne, så nu er vi klar til at få ro på, så vi kan fokusere på at arbejde på den bunke af nyt materiale, vi har haft liggende i lang tid.
For nyligt udgav vi en ny single, der hedder “Building Bridges”, som vi er meget glade for at have lavet i samarbejde med Mørkværk Studios i Aarhus.

Hvad er drømmen?

Den er som enhver anden aspirerende musiker – den ultimative drøm er at kunne leve af at lave det, man synes er dejligt – at spille musik og berige andre menneskers liv med ens kunst. I den tid vi lever i, er der dog bare utroligt mange om buddet, og vores musik ligger måske ikke lige til højreskøjten i forhold til det danske musiklandskab lige pt. Derfor er drømmen, som det ser ud lige nu, at vores musik bliver hørt, eksponeret, og at folk får mulighed for at tage stilling til det.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Helt klart koncerter – intet over. Det bedste for os er at komme ud og kunne se folks reaktion på det, vi laver – at spille for folk – men at skabe oplevelser sammen med dem, så vi alle forhåbentligt går derfra med en hyggelig og dejlig fornemmelse i maven.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Klart vores helt nye single “Building Bridges”. Det et den, der beskriver allerbedst hvor vores lyd befinder sig lige nu.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

Vi ville helt sikkert have et radioprogram om fredagen, hvis eneste formål var at få folk til at være klar til weekenden. Kæft mand – det gør vi sgu da.

 
Hør gratis musik ved at hente Limelights app her

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com