fbpx

Barselona deler live-session af “Fra Wien Til Rom”

Foto: Still fra video

Tag med ind i et dragende univers fyldt med nærvær og bjergtagende melankoli, når Barselona forkæler dig med en live-version af et af deres seneste singleudspil.

I dag er Barselona aktuelle med en live-session-video, der præsenterer os for en alternativ version af deres populære single “Fra Wien Til Rom”. I et nyt og simpelt arrangement af nummeret (bestående af strygere, elklaver og guitarspil i distancen) er der skruet helt op for intensiteten og nærværet. Den muntre fløjte/guitar-figur fra originalen er skiftet ud med et lignende , men langt mere melankolsk, tema frembragt af en stryger-duet. I videoen er der masser af close-up på forsanger Rud Aslak, hvis inderlighed kommer klart til udtryk i de følelsesladede ansigtsudtryk. I samspil med de øvrige elementer i videoen bliver det hele meget dragende.

Både “Fra Wien Til Rom” og den nyligt udgivne single “Har Været På Vingerne” (fra henholdsvis september og november) tegner en ny retning for Barselonas musikalske udtryk. I denne live-session er det især strygerarrangementet, der viser, at bandet er grænsesøgende i deres musikalske univers. 

De unge gutter fra Barselona forstår i den grad at trykke på de rigtige knapper i deres særegne pop-landskab, og det kommer der tydeligvis masser af gode ting ud af. Eksempelvis er “Fra Wien Til Rom” pt. et af de mest spillede numre på P3, og med den her lækre live-session kan singlen opnå yderligere popularitet og skabe endnu mere hype omkring bandet. 

Foruden denne live-session er “Fra Wien Til Rom” også blevet bragt i en musikvideo-version og selvfølgelig oprindeligt blot som single-udspil. Alle tre udgivelsesdele er produceret i samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects, som er udviklet af Mercedes-Benz. 

Signe Christiani fra Prxjects sætter ord på samarbejdet med Barselona: 

– Der er en dragende og rastløs energi over Barselonas musik. På trods af deres unge alder har de en fascinerende evne til at afsøge nye retninger og udtryk, hvilket ”Fra Wien Til Rom” eminent understreger. Det er netop sådan nogle egenskaber, der kendetegner de artister Prxjects gerne vil samarbejde med.

De nye og grænsesøgende efterårsudspil er startskuddet til den kommende forårsturné med Barselona, der byder på fire koncerter i nogle af landets største byer i midten af april. Touren begynder med en koncert i Lille VEGA den 10. april. 

Se og hør Barselonas live-session af “Fra Wien Til Rom” her:

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com