fbpx

Mød VEGAs Udvalgte 2019

Foto: Selma Judith // Carla Eleonora Feigenberg

Hvert år skyder VEGA deres koncertkalender igang med en præsentation af seks artister, som ifølge spillestedet selv vil være lyden af det kommende år. Her er de seks artister, der er lyden af 2019. 

VEGAs Udvalgte er et koncept, der i starten af 2019 løber af stablen for niende år i træk. VEGA peger på seks artister – både danske og internationale – der forventes at være fanebærere eller som udviser stort potentiale for musikscenen i det pågældende år. Tidligere har store navne som MØ, CHINAH, Rangleklods og Ulige Numre været at finde på listen. 

VEGAs Udvalgte 2019 byder på den moderne R&B-queen Selma Judith, der pt. er aktuel med det lowkey, men nærværende, udspil “Kind of Lonely”. På listen finder du også den post-punkede kvintet Boundaries, hvis selvbetitlede debut-EP bringer et moderne take på post-punk, som inkluderer elementer af både shoegaze og støjrock. Som endnu et bud på en fremtonende R&B-artist har VEGA også peget på Bette, hvis dansksprogede perler bygger på en kærtegnende vokal og blødsødne synth-pads. 

Næste navn på listen er Atusji med Terkel Atsushi Røjle i front. Guitaristen har både været en del af Girls’ Night Out og Virgin Suicide, og referencerne hertil kommer ganske klart til udtryk i Atusji-projektets lydunivers, hvor hiphop, emo og den alternative 00’er-lyd kombineres. Med Hôy la blandt de udvalgte kan publikum desuden forvente et mørkt og eksperimenterende alternativt elektropop-univers. Og sidst men ikke mindst, er Lleoh også at finde på listen over VEGAs Udvalgte, som således afrundes med lyden af en hårdtslående og dyster udgave af 00′-pop/R&B, produceret i samarbejde med Phlakes Jonathan Elkær. 

VEGAs Udvalgte 2019 løber af stablen fredag d. 25. januar i Lille VEGA. Billetsalget er startet i dag, så du kan allerede nu anskaffe dig en billet til et af årets første større koncert-events. 

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com