fbpx

Nye danske navne til by:Larm 2019

Foto: The Entrepreneurs//PR

Elias Boussnina, Simon Litauer, The Entrepreneurs og KOPS føjes til listen over danske navne, der til marts spiller på Skandinaviens største musikbranchefestival.

Der er gode muligheder for at blive set, hørt, opdaget, og hvad-man-nu-ellers-har-brug-for-som-upcoming-artist på de mange musikbranchefestivaler rundt omkring i verden. by:Larm i Oslo er en af dem, og det er den største i Skandinavien, hvor vi herhjemme har SPOT Festival, og de i Sverige har Where’s the Music i Noorköping.

Det er efterhånden noget tid siden, at de danske demobands blev offentliggjort, og de talte Motorique, Roxy Jules, Selma Judith og MONTI. De har hidtil været de eneste danske navne på programmet, men det er der nu blevet lavet om på med tilføjelsen af fire stærke nye navne fra det danske vækstlag. 

Som repræsentanter for den danske popscene finder du fremadstormende Elias Boussnina, der med sin sprøde R’n’B-vokal leverer sensuel synth-baseret pop på singler som “05:30” og “Candy”, og KOPS som spiller op til dans med upbeat, elektronisk-baserede popmelodier, som vi har hørt det på ørehængere som “Sorry Not Sorry” og “Takes 1 2 Know 1”.

I den mere alternative ende af genrespektret står Simon Littauer, som har været en del af den danske musikscene i en årrække i konstellationer med blandt andet Broke og Reptile Youth. Det er dog som solo-artist, han til marts lægger vejen forbi by:Larm (og i sommer spillede på Roskilde Festival) med noget så unikt som et techno-show improviseret på en modulær synthesizer. Sidst men ikke mindst rusker The Entrepreneurs op i festivalen med deres progressive blanding af grunge, punk og post-rock, som kommer til udtryk i eksplosive instrumentalstykker, legende guitarfigurer og gode melodier. The Entrepreneurs slipper desuden deres debutalbum Noise & Romance en måned forud for festivalen, hvorfra vi allerede har fået smagsprøver i form af singlerne “Say so!”, “Joaquin” og “Heroine”. 

Udover de fire nye danske navne er svenske Blenda og Cobran, islandske Kælan Mikla og norske Gundelach føjet til programmet. 

Tilføjelser til konferencen

Udover musikprogrammet øges konferencetilbudene også løbende, og i dag er det blevet fem sessions og en lancering rigere. 

Der er generelt større fokus på teknologi og digitalisering i 2019-versionen af by:Larms konferenceprogram, og det har skabt grund for at inkludere lanceringen af det nye norske startup-spil Fantasy Music Manager i festivalens program. I spillet kan man forsøge sig med at signe eksisterende artister til en roaster, og artisternes virkelige forløb afgør, hvordan det går dig i spillet.

Herudover kan du tage til foredraget Know Your Fans!, hvor Tickemasters direktør for digital analyse, Tina Mermiri, fortæller om Tickemasters brug af teknologi og data, mens de interesserede i ligestilling kan tage til netværksmøde med Balansekunst, foreningen for et ligestillet og mangfoldigt kulturliv, som holder workshop om kvindelig deltagelse og sætter fokus på “the gender gap” i musikøkonomien. 

Hvis du har brug for at blive klogere på den norske musikindustri – trends og “hot topics” I norsk musikpolitik anno 2019 – kan du tage til Frokost med Musikkindustriens næringsråd, og hvis dit norske er skarpt nok, kan du smutte forbi en session om streaming under titlen How-to for artists #1 Synlighet på strømmetjenestene, hvor fokus ligger på, hvordan du lægger strategi for at få followers, flere streams og månedlige lyttere på de forskellige tjenester. 

Sidst men ikke mindst er der føjet en session med titlen The Business til programmet. Den foregår på både norsk og engelsk og vil introducere dig til   hovedtrækkene i den gren af musikbranchen, som handler om processen fra sang til produktion. 

by:Larm 2019 løber af stablen fra den 28. februar til 2. marts.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com