fbpx

Ugens Upcoming: doula

Foto: Natascha Narvaez Nielsen

Ugens upcoming byder på lækre elektro-poptoner toppet af med industrielle, synth-tunge detaljer, og finder stor inspiration i kunstnere som Blur, The Smiths og Hamilton Leithauser. Tag godt imod doula!


Sponsoreret af

Vi havde i sidste måned fornøjelsen af at forpremiere de første spadestik fra det danske elektropop-projekt doula, da førstesinglen “What This Game Is All About” blev langet over disken. Nummeret byder på et eksperimenterende, industrielt og elektronisk lydbillede, hvor særligt den 80’er-new-wave-inspirerede vokalpræstation står knivskarpt. 

I front for det musikalske projekt finder vi Frederik Gøtzsche, den tidligere forsanger i new pop-gruppen Jetsi Kain, der på Doula-projektet er teamet op med kammeraterne og musikerne Lasse Vistisen og Benjamin Fischermann. 

Frederik har tidligere forklaret, at den karakteristiske doula-sound udspringer fra en nysgerrig og undersøgende tilgang til, hvordan man kan:  »udtrykke ægte og menneskelige følelser igennem industrielle stålplader og elektroniske dioder.« Et udtryk som det er lykkedes gutterne at indkapsle ganske glimrende på debutsinglen “What This Game Is All About”.

Det forlyder, at doula lige nu brygger på en kommende debut-EP, og gruppen ligger bestemt ikke på den lade side, når det drejer sig om at skabe nyt og spændende materiale. Faktisk har Frederik gennem de sidste tre år skrevet ikke mindre end 70 sange, blandt hvilke han nøje har plukket de fem bedste til den kommende EP.

Du kan lære doula at kende nedenfor, hvor vi har taget os en lille snak med den spirende gruppe.

Hvem er doula?

– Det er selvfølgelig dit nye yndlingsband! Det startede som et soloprojekt, men er hurtigt gået hen og blevet meget mere end det. Mine bedste venner, faste bandmedlemmer og vanvittigt dygtige musikere, Lasse Vistisen og Benjamin Fischermann, er klart meddefinerende for doula, men derudover har jeg rigtig mange forskellige og dygtige folk indover projektet, som hver især bidrager med noget unikt.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Lyden er hård og beskidt, samtidig med at den er fræk og melodiøs.

Hvordan startede du?

– Jeg startede med at producere en masse musik, både mit eget og andres. Først da jeg blev god nok til at skabe den lyd, som jeg ønskede, begyndte doula at tage form.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår når du skriver din musik?

– Det starter med en melodi eller en tekst, som derfra udvikler sig til en sang. Nogle gange varer denne proces et kvarter og andre gange to år. Jeg er meget perfektionistisk med både tekst og produktion, og arbejder altid på flere sange ad gangen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din musik?

– Jeg hører generelt meget musik, så det er svært at pege på specifikke kunstnere. Jeg har dog altid været kæmpe fan af den engelske musikscene med store navne som for eksempel blur og the Smiths. Hamilton Leithauser har også altid haft en helt særlig plads hos mig.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

– Nu har jeg faktisk ikke nogen pladespiller, men jeg lytter meget til punk for tiden.

Hvad er du i gang med lige nu?

– Jeg er lige startet med indspilningerne til den næste udgivelse, det vil sige efter debut-EP’en. Trommerne blev indspillet i denne uge og er blevet mega fede. Det kommer nok til at fortsætte ind i foråret 2019. Og så skal vi selvfølgelig ud og spille live!

Hvad er drømmen?

– Drømmen er helt klart at komme til udlandet og prøve det eventyr af. Med tidligere bands har jeg spillet mange fede koncerter i Danmark, men desværre aldrig i udlandet. Jeg har altid drømt om en tour udenfor grænserne, gerne Østeuropa, og håber virkelig at muligheden byder sig.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

– Jeg må indrømme, at jeg bruger virkelig meget tid på at producere i mit hjemmestudie. Det er her skabelsesprocessen for alvor går i gang, og hvor det blanke lærred stadig rummer uendelige muligheder. Reel indspilning bruger jeg ikke meget tid på, og øvelokalet bruges mest op til koncerter. Koncerterne kommer forhåbentligt i 2019, og jeg er sikker på, at det bliver fedt at smadre igennem foran et publikum. Det er jo også her, at man høster feedbacken frem for at sidde hjemme foran computeren og klappe sig selv på skulderen, når noget lyder godt.

Hvis du kun måtte vælge én af din sange, som folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– ”What This Game Is All About” – hør den for guds skyld. Der er gået masser af blod, sved og tårer ind i at skabe den sang. Bogstaveligt talt.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

– Når jeg ikke laver musik arbejder jeg deltid som læge. Jeg lever derfor nogle gange i to parallelle verdener, hvilket både har sine fordele og ulemper. Det fede er, at man kommer ud i den virkelige verden og kan hente inspiration fra livet. Idéer kommer oftest når jeg mindst venter det, og ofte når jeg ikke tænker på musik. Omvendt kan det være frustrerende, når man får en god idé, at man ikke bare kan bruge al sin vågne tid på at færdiggøre den med det samme.

Hør gratis musik ved at hente Limelights app her
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com