fbpx

10 hurtige til… HALIE

Foto: PR

I slutningen af januar gæster det nye norske stjerneskud HALIE hele tre danske byer. Vi har bedt hende om at færdiggøre 10 sætninger, så vi kan lære hende bedre at kende.

Norske HALIE er stadig kun en teenager og stadig kun fire officielle singler inde i sin udgivelseshistorie, men der spås store ting for popkometen, som den 29. januar, 30. januar og 31. januar gæster henholdsvis Atlas, VEGA og Posten. Hun har allerede imponeret med sine live-shows (hendes koncert på Vil Vil Vest i 2017 endte på NME’s liste over de 10 bedste opdagelser på festivalen), og så er hun signet af samme management-bureau, MADE, som også tager sig af artister som Sigrid, Aurora, DePresno og Sondre Lerche. Jojo, alt tegner lovende for HALIE, som du herunder kan blive klogere på.

Min musik er…?

– meget forskellig. Jeg elsker at blande genrerne, men det er mest i pop-universet. Jeg skriver om alt, jeg føler, uanset om jeg er sur, glad, trist eller i et »care« mood, haha, alt.

Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– fordi det altid har været den bedste måde, jeg kan udtrykke mig på. Musik er min terapi på en måde. Cheesy sagt, men ganske sandt. Plus, jeg elsker det. Det er jo skide sjovt!

Jeg finder inspiration i…

– oftest i hvad jeg selv har oplevet, eller i andres oplevelser. Så bliver det mere ægte, og jeg kan mene alt, jeg synger om.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

– Det er vanskeligt, det er alt fra events, festivaler og headline-koncerter, jeg kan vælge fra. Men den jeg havde lyst til at grine af glæde over, var min headline-koncerten på USF-værftet i Bergen. Det var så sindssygt sjovt. Folk sang med og dansede. VILDT god stemning.

Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

– Den vildeste må være Bergenfest, eller da jeg åbnede for Sigrid i Tyskland. Det var CRAZY amazing.

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

– nok arkæolog eller psykolog. De stillinger virker så sjove, spændende og mystiske. At Lære om verden og lære om mennesket. Begge dele har altid interesseret mig.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– at jeg mener det. At jeg kan stå bag musikken og sige, at jeg er stolt.

Når folk lytter til min musik, skal de…

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil have, at folk skal gøre, når de lytter til min musik. Jeg håber, de digger den og har lyst til at lytte til den. Måske danse, eller skrige med på ordene. Jeg vil i hvert fald have, at de skal føle det, jeg siger og føle produktionen bag vokalen!

Mine kommende shows i Danmark bliver..

– så sindssygt sjove. Jeg glæder mig som et barn i drømmeland. De bliver rå. Jeg har et fantastisk band med mig, og vi kommer til at danse og ha’ det så sjovt. Håber folkene i salen vil føle det samme. Det kommer til at blive råt.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com