fbpx

Danske Blitzkrig leverer længselsfulde og drømmende toner på debutsinglen “Blodrød Måne”

Foto: Michael Fuglsang

Blitzkrig forenede mandag nats blodmåne med udgivelsen er deres debutsingle – en rocket, guitaromfavnende hyldest til de frie og drømmende teenageår i Thy.

Den nu københavnsbaserede trio Blitzkrig, bestående af Peter Hylle, Mattias Smidt og Simon Møller Eliasson, er ude med deres debutsingle. De tre drenge er oprindeligt fra Thy, og på deres sang “Blodrød Måne” længes de efter ungdomstiden og deres opvækst på hjemstavnen. Nummeret er nostalgisk og en hyldest til deres cykelture på villavejende med ghettoblaster, øl og store drømme.

Blodrødmåne handler om længsel. Det er altid svært at finde sig til rette i nu’et. Tænker jeg tilbage på min teenagetid i Thy, så toner den klart og ren frem, siger Simon Møller Eliasson.

Længslen er også tydelig i lyden. I de mange guitarlag og svævende synth-overflader bliver der plads til rum og drømme. Det er både storladent og samtidig helt enkelt. Vokalen leveres med en ømhed, og man kan mærke, at drengene virkelig har noget på hjerte.
Med den ærlige og åbenbare lyrik er sangen fyldt med nerve, og trioen er da heller ikke bange for en længere guitarsolo, der afslutter sangen. Debutsinglen udgives med en tilhørende video, fyldt med nostalgi og hvor vi følger drengene en aften, nat og morgen med gamle venner igennem København. De slutter i vandet i Nordhavn under skæret fra den blodmåne, der viste sig tidligt mandag morgen.

Videoen kan ses her:

Debutsinglen “Blodrød Måne” er klart et lyt værd, og banden vil i løbet af de næste måneder offentliggøre flere sange fra værkstedet. På lørdag den 26. januar kan du opleve dem live i Huset-KBH, når de spiller support for 4 Guys From The Future.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com