fbpx

Det norske stjerneskud Lil Halima forfører med den nye single “Hold Me” forud for kommende EP

Foto: Sara Saeidi

Den nye følsomme single er den første udgivelse siden debut-EP’en ‘love songs for bad lovers’ og kommer forud for en ny EP, der lander den 22. februar.

“Hold Me” er navnet på den smukke, nye single fra norske Lil Halima, og hvis du er faldet for nogle af de skrøbelige numre, en anden popkomet, amerikanske Billie Eilish, har sluppet på det seneste, er der høj sandsynlighed for, at “Hold Me” også vil falde i din smag.

Der er ikke en finger at sætte på Lil Halimas vokalpræstation på “Hold Me”, hvor flere lag af hendes smukke stemme flyder ind og ud mellem hinanden, og under teksten “I just need someone to hold my hand” bærer præg af effekter, der sender tankerne mod Imogen Heaps “Hide and Seek”. Også det melodiske og melankolske sender tankerne i den retning, foruden også at skabe associationer til førnævnte Billie Eilish’ fantastisk smukke “when the party’s over”, og det giver måske en meget god fornemmelse af nummerets følsomme univers. Produktionen er dog fyldigere og varmere end de førnævnte numre og bevæger sig mod slut i en mere elektronisk retning, som virkelig klæder tracket.

Lyt til “Hold Me” her:

“Hold Me” cover

Nummeret kommer til at indgå på EP’en for the dark days, der udkommer den 22. februar og efterfølges af endnu en EP med titlen for the bright days. Titlerne på de to EP’er refererer til det koncept, de er bygget op omkring, inspireret af Lil Halimas opvækst i det nordlige Norge, hvor vinterdagene er præget af konstant mørke, og hvor solen aldrig går ned i sommerhalvåret. Om nummeret siger hun:

– “Hold Me” may seem like a very dark song, but in many ways what I’m trying to say is that nothing is wrong with me, I just need a hand to hold on to and in this case, it should’ve been my own.

Det er tæt på et år siden, vi første gang fik øjenene op for den unge norske sangerinde, som mestrer alle mulige former for kreative måder at udtrykke sig selv på (hun stod for eksempel selv for cover art til debutsinglen “Abstract” og samtlige singler fra debut-EP’en), og det var i forbindelse med by:Larm Festival, som hun også gæster i år. Lil Halima har rødder i Kenya, men er vokset op i Norge, og hun finder inspiration i navne som SZA, FKA Twigs, Noname Erykah Badu, Bon Iver og James Blake. Det er indflydelser, som man alle kan spore i hendes forførende blanding af elektronisk-præget nordisk pop, urban, og blød R&B.

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com