fbpx

FORPREMIERE: Lyt eksklusivt til første udspil “Isengard” fra norske FOAMMMs kommende debutalbum

Foto: Alena Grek

I morgen er alt.-rock-gruppen FOAMMM ude med deres nyeste single fra det opkommende selvbetitlede debutalbum – men du kan lytte til den allerede nu lige her. 

Der synes ikke at være en stopper for, hvad den norske musikscene kan tilbyde – det nyeste eksemplar er kvinteten FOAMMM, der med sin kompromisløse, alternative rock sætter sig stærkt igennem med deres nyeste tilbagelænede single “Isengard”. Det Oslo-baserede band startede med at spille sammen i 2013 og har siden da udgivet EP’en Dive into the Foammm (2016), været på turné med canadiske Ought og spillet som opvarmning for både amerikanske Garbage og engelske Fat White Family.

FOAMMM er med uforudsigelige arrangementer og altid eksperimenterende lyde et spændende nyt rockband at holde øje med. Deres nyeste single “Isengard” har en retrostemning over sig med elastiske temposkift og masser af rumklangsguitar. Selvom nummeret er utroligt velproduceret, er det også en rå og upoleret produktion, der giver associationer til analoge 70’er- og 80’er produktioner.
Sangen er båret af flere guitarroller, der afbalanceres godt med en aggressiv distortet guitar og svævende klangoverflader fra rumklangsguitaren. Over det simple arrangement ligger forsangeren Chiara og synger med en lækker, lidt Kim Gordon-lignende upoleret og luftig klang, der klart klæder den her slags musik.
Med gentagne tekstbidder får sangen en cirkulær stemning, og er på mange måder den perfekte sang til en afslappet søndag eftermiddag.

FOAMMM er et band, der kæler for detaljen og laver altid meget organiske produktioner, som man også tydeligt kan høre på den nyeste single. “Isengard” har på ingen måde travlt med, at nå et hook eller omkvæd, sangen giver sig tid til at prøve lyde af, og det gør lytteoplevelsen aldeles behagelig.

Er du også vild med den nye single, kan du glæde dig til FOAMMMs debutalbum, der lander den 26. april.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com