fbpx

Hôy la annoncerer sin debut-EP med ny musik og video fra hendes sommer i Japan

Foto: Jonas Svarstad

Den norske sangerinde og producer Ingri Høyland Kvamstad, der går under kunstnernavnet Hôy la, spiller til VEGAs Udvalgte på fredag og har idag annonceret sin debut-EP X heads, der udkommer d. 22 februar.

Hôy la er en kunstner, vi i længere tid har beundret for sin stærke æstetik både i lyd og billede. Med et skarpt minimalistisk udtryk og tunge elektro-pop-produktioner samles en nordisk lyd med orientalske og arkitektoniske visuals. Det bliver især tydeligt på Hôy las musikvideoer til sange som “Purple” og “Please”.

Siden et besøg i Japan i 2015 har den norske kunster, der til dagligt er bosat i København, været optaget af de visuelle rammer forbundet med blandt andet byen Tokyo.
DIY-artisten besluttede i sommeren 2018, at hun gennem eget initiativ ville tage til Japan og spille koncerter og samle materiale til to musikvideoer:

– Jeg havde brug for at rydde bordet, søge nye indtryk og ny inspiration. Uden en manager eller en international bookingagent var det op til mig at sætte det hele op, men det viste sig, at man kommer rigtig langt med en velskrevet e-mail. 

Ingri lykkedes med sit projekt og fik skabt nogle interessante kontakter til flere japanske kunstnere, blandt andet performance-kunstneren Chika Matsuda, som den nyeste musikvideo til sangen “Saturday”, også omhandler. Hôy la har tidligere været inspireret af den japanske installationskunstner Yayoi Kusama, men i den nyeste video er det historien om kunstneren Chika Matsudas, der bliver fortalt gennem undertekster i videoen.

Musikvideoen kan ses her:

Singlen og videoen offentliggøres i forbindelse med den endelige dato på udgivelsen af hendes fem numre lange debut-EP, X heads, som lander den 22 februar.

X heads cover art

X heads trackliste:

  1. Shame
  2. Purple
  3. Please
  4. Roses
  5. Saturday

Vi glæder os til at høre mere af Hôy las eksperimenterende og eksplosive popsange på den kommende EP, og hvordan sangene vil komme til live til koncerten på VEGA fredag den 25 januar.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com