fbpx

Lowly blandt nye danske navne til by:Larm 2019

Foto: Lowly // PR

En række artister får endnu engang mulighed for at prale af den danske musikscene til by:Larm festival i Oslo. 
Yderligere syv danske navne er netop føjet til programmet.

Den norske showcase/musikbranche-festival by:Larm nærmer sig med hastige skridt, og i takt med, at kalenderen viser færre og færre dage til den 28. februar, hvor festivalen skydes igang, føjes flere og flere navne til programmet.

I dag er syv nye danske navne annonceret, efter The Entrepreneurs, Elias Boussnina, KOPS, Simon Littauer, Selma Judith, Motorique, MONTI og Roxy Jules allerede har meldt deres ankomst.

De syv navne byder på popmusik med de fremadstormende unge kunstnere Alexander Oscar, Clara og Nicklas Sahl, mens producer og sangskriver Erika de Casier bringer sprød R&B til programmet. 21-årige ICEKIID laver dansksproget rap inspireret af afrobeat og dancehall, mens den spritnye og meget interessante København-baserede nordmand Varnrable præsenterer sin dystre, mørke electronica, som hun netop har delt endnu en bid af i form af singlen “Blink of an Eye” fra 4. januar 2019. Sidst men ikke mindst er Lowly blandt annonceringerne, og de står lige nu som det største danske navn på plakaten. Lowly udgav i 2017 det anmelderoste album Heba via Simon Raymondes (Cocteau Twins) pladeselskab Bella Union, som blandt andet også huser Beach House, Father John Misty og Spiritualized. Siden har der været langt mellem udgivelserne, og det sidste, vi hørte fra kvintetten, var den eksperimenterende single “Wood” fra april 2018. Det er derfor et kærkomment gensyn at se Lowly tilbage på et festival-lineup, og vi håber på, at der er mere ny musik i vente til deres koncert i Oslo.

Udover de syv danske navne har by:Larm også føjet britiske Georgia, svenske Amwin og svenske Molly Sandén til programmet, hvoraf sidstnævnte tog pladsen som den mest streamede artist i Sverige i 2018.

Nye tilbud på konferenceprogrammet

Udover de nye musikalske indslag har festivalen også sluppet yderligere fire temaer til musikkonferencen. Det drejer sig om de tre engelske oplæg ‘Manipulation, Influence and Digital Technology’ (præsenteret af by:Larm med foredrag af forfatter Jamie Bartlett), ‘School of Rock Pt. 1’ (præsenteret af by:Larm Black) og ‘Pendling the Metal (præsenteret af by:Larm Black). Herudover kan de norsk-kyndige høre om booking under titlen ‘Bookingprosessen: Kontraktens rolle’ (præsenteret af Norske koncertarrangører).

by:Larm løber af stablen i Oslo fra den 28. februar til 2. marts 2019.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com