fbpx

Sneaks bringer sin politiske blanding af hiphop og postpunk til København

Foto: Stephanie Severance

Den amerikanske kunstner har sit nye album Highway Hypnosis med i bagagen, når hun den 14. maj lægger vejen forbi Ideal Bar.

Den 25. januar udgiver Sneaks sit nye album Highway Hypnosis, der byder på 13 skæringer i krydsfeltet mellem tung hiphop, electronica og post-punk. Hun mestrer på de foreløbige singler “The Way It Goes”, “Money Don’t Grow On Trees”, “Beliefs” og “Hong Kong to Amsterdam” både det helt neddæmpede og det energiske og tunge, og karakteristisk for alle numrene er den coolness, hun leverer det med. Tænk M.I.A.’s repertoire og Santigolds “Creator”, og du har et nogenlinde indtryk af den råstyrke, numrene emmer af.

Men for Eva Moolchan, kunstneren bag Sneaks handler det ikke mere om coolness, end det lader til at handle om at have noget på hjertet og formidle det på sin egen unikke måde. Moolchan har i et stykke tid nu været en del af punkscenen i Washington DC, hvor hun florerer som en af de mest interessante og eksperimenterende kunstnere, som ikke mindst tør skubbe til kønsbalancen- og normerne med sin hårdtslående feministiske- og queermotiverede postpunk.

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com