fbpx

The Love Coffin og Ravi Kuma blandt 10 nye navne til SPOT Festival 2019

Foto: Ravi Kuma//Ako Kurnosenko

Der er 10 nye spændende navne at glæde sig til på SPOT Festival.

Til maj løber SPOT Festival traditionen tro af stablen og sætter dansk og nordisk upcoming-musik i højsædet med en række showcases rundt omkring i Aarhus.

De første navne er allerede annonceret og tæller KOPS, CHINAH, ArtigeArdit, Elisha, islandske Special-K og ikke mindst Efterklang, og i dag føjes yderligere 10 spændende navne til programmet fra både Danmark, norge, Island og Sverige.

Blandt de udenlandske navne på programmet er den norske popsangerinde Hanne Mjøen, som på det seneste har fundet vej til flere og flere nordmænds bevidsthed blandt andet med singlen “Sounds Good To Me” og et supportjob for Astrid S på hendes seneste turné.
Endnu en norsk artist på programmet er Magnus Bechmann, som ligesom Hanne Mjøen gør sig i fængende (Scandi)-pop. Han har senest udgivet musik i 2017 til stor begejstring hos både nationale og internationale musikanmeldere, og tiden er nu inde til, at et debutalbum snart ser dagens lys. Det er i hvert fald det, han lige nu arbejder på, når han altså ikke tager turen til SPOT.
Fra Sverige kommer lo-fi indieartisten Linn Koch-Emmery, som i 2018 var aktuel med debut-EP’en Boys, og senest har teaset en kommende EP med to nye singler.
Sidst men ikke mindst kommer fra Island artisten Indriði Ingólfsson, som laver musik under kunstnernavnet Indridi. Ingólfsson kommer fra DIY-punkscenen i Reykjavik og udgav sidste år sit andet album ding-ding, hvor han præsenterer store eksistentielle temaer som kærlighed og død.

Blandt de danske navne finder du flere, som allerede er begyndt at nå længere op til overfladen, heriblandt ‘fest-i-protest’-duoen Ravi Kuma, som var en af vinderne af sidste års KarriereKanonen, og den støjende rockgruppe The Love Coffin, hvis debutalbum Cloudlands fra sidste år blev kvitteret med hele fem ud af fem stjerner fra vores anmelder.
Den britpop-inspirerede duo The Oceans har efterhånden været aktive i en årrække, siden de i november 2014 søsatte deres projekt. Duoen, der består af Dan Joe og Linus Valdemar, udgav i august sidste år første del af et dobbelt-EP-projekt, som bliver fulgt op i løbet af starten af dette år.
Du har efterhånden også kunne læse en del om M. Rexen her på siden, efter vi i sommer faldt for hans performance under UHØRT Festival. Indie-artisten blander et væld af genrer til en en lige dele eksperimenterende og catchy omgang musik inspireret af hans rejser jorden rundt og de folk, han har mødt på sin færden. M. Rexen er lige nu igang med udgivelsen af en trilogi med titlen The United Kingdoms, hvoraf første del An Endless Sea of Honey allerede er tilgængelig.

Offentliggørelsen byder også på tre navne, vi endnu har til gode for alvor at lære at kende. Det drejer sig om den dansksprogede poet Jens Nørhave, som har rødder i hiphoppen, og nu også gør sig i elektronisk R&B og soul. Jens Nørhave udgav i november sin debut-EP Opløst, som består af fem numre, der blev til på en tur til Kathmandu og udspringer af bearbejdelsen af et brud.
Sidst men ikke mindst inkluderer dagens annoncering danske Hans Gustav Moulvad, som leverer mørk popst-punk under kunstnernavnet Mavourneen. Inspirationen tæller blandt andet legendarisk Jesus & Mary Chain, og så er musikken indspillet i intet ringere end Sonic Youths New York-studie Echo Canyon West.

De 10 nye navne er:

Hanne Mjøen (NO)
Indridi (IS)
Jens Nørhave (DK)
Linn Koch-Emmery (SE)
The Love Coffin (DK)
Magnus Bechmann (NO)
Mavourneen (DK)
M. Rexen (DK)
The Oceans (DK)
Ravi Kumar (DK)

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com