fbpx

Ugens Upcoming: Blitzkrig

Foto: Michael Fuglsang Christensen

Den københavner-baserede trio Blitzkrig, var i sidste uge ude med deres debutsingle. De tre drenge, der oprindeligt er opvokset i Thy, er med deres guitaromfavnende alt-pop, Ugens Upcoming.


Sponsoreret af

I sidste uge udgav gruppen Blitzkrig deres debutsingle “Blodrød Måne”, hvilket vi var svært begejstrede for på redaktionen. Så meget at de i dag er Ugens Upcoming. De længselsfulde og drømmende toner på “Blodrød Måne” er sammen med deres åbenbare og årlige lyrik, en perfekt kombination, der viser et band med meget på hjerte.
Derfor spugte vi lidt mere ind til dem, som i kan læse her:

Hvem er Blitzkrig?

Vi er Simon, Peter og Mattias. Tre drenge (nogle vil kalde os mænd), der er opvokset i Danmarks nordvest (Thy) og nu bor i det københavnske Nordvestkvarter.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd? 

Vi synger på dansk, dyrker et stort atmosfærisk lydbillede og så er vi ikke bange for guitarsoloer. Med andre ord: Et råb med håb udover Vesterhavet, der slår et 180 grader-sving og med enorm kraft rammer ned som et lyn i en forladt parkeringsplads nær Hulgårds Plads i Kbh NV.

Hvordan startede I?

Vi har faktisk aldrig spillet sammen, imens vi boede i Thy. Men vi har forsøgt i et par omgange at få gang i noget, mens vi har boet i København. Og for cirka to år siden var timingen perfekt; solen stod i zenit, og lyden faldt i hak. Det skulle være på dansk, men lyden skulle være alt andet end dansk.

Vi lavede en enkelt sang under navnet ”Kitsch and Camp” og lagde den på karrierekanonen. Da vi til vores egen enorme overraskelse blev ugens kanon, havde vi intet andet at spille videre med. Så efter en intens uge hvor vi både nåede at skuffe pladeselskaber og spillesteder, måtte vi krybe tilbage i øvehulen og få lavet nogle sange. Det har vi så gjort de sidste to år. Og nu har fundet vores rette plads som Blitzkrig.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik? 

Som sagt to år. Det har vi brugt. Det tog vel også to år at indspille alle tre Ringens Herre film. Og Bisse har omtrent udgivet 17 albums i samme tidsrum. Vi har brugt enorm tid på at finde ud af, hvem vi var som band og på at kombinere dét at have noget på hjerte og dét at finde den rigtige lyd.

Vores sange starter som en skitse fra enten Peter eller Simon. Herefter bliver alle dårlige elementer i sangen skåret væk på en absolut hensynsløs måde. Når vi har en fornemmelse af, at alle elementer i sangen fungerer, kultiverer vi lyden og stemningen indtil det punkt, hvor vi ikke længere har en anelse, om det er lort eller guld, det vi har gang i. Til allersidst skærpes teksten til budskabet og atmosfæren i nummeret.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Det amerikanske band DIIV har været en stor inspirationskilde i forhold til at arbejde med guitarfigurer, der har flere lag. Det er dog vigtigt for os at lave sange med melodier og hooks, som ikke stiller urimelige krav til lytteren. Men det hele skal heller ikke blive for letkøbt. Her er Blur altid (ja, sgu også på ”The Great Escape”) et band, man gerne vil sammenligne sig med.

Hvad er der på pladespilleren lige nu? 

Jeg (Simon) har lyttet rigtig meget til Bruce Springsteens nye liveoptagelse, hvor han ene mand med en guitar går igennem bagkataloget, imens han relaterer sangene til sin egen opdragelse og karriere. Hold kæft det fungerer. Han er så krystalklar i forhold til, hvem han er, og de skæbner han beskriver.

Men generelt lytter vi mere til atmosfærisk musik. Fx det nye Low (Double Negative) eller Khruangbin, der altså kan noget med guitarhooks.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi har indspillet seks numre, som vil udkomme i løbet af det dette år. Og så skal det gerne kulminere i en EP (også i første del af 2019)

Så har vi lige indspillet en musikvideo til vores næste single ”Lyster”. Ingredienserne var en pornofilm fra 60’erne, en røgmaskine og en gymnastiksal i Bisbebjerg.

Hvad er drømmen? 

At røre og flytte folk. Og så tjene penge på det. Men selvfølgelig mest det første.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave? 

Det er vel nok ikke en hemmelighed, at vores musikalske gerninger stadig er en forretning, der går i minus. Så vi er ligesom tvunget til at lave noget, der giver kål på bordet. Men Peter lever spøjst nok af at lave musik – dog til tegnefilm. Jeg (Simon) og Mattias vil en rum tid endnu være henholdsvis ansat i en fagforening og som skolelærer/cafeejer.

Hent Limelight app’en her:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com