fbpx

Ugens Upcoming: MANILA

Foto: Siff Rasmussen

Ugens Upcoming har en forkærlighed for popmusik og de catchy melodier, den kredser om, 
og så drømmer de om at revolutionere det københavnske klubmiljø. Mød MANILA. 


Sponsoreret af

Så sent som i torsdags spillede synthpop-kvintetten MANILA på Hotel Cecil til konceptet ‘Limelight Presents’ side om side med Theo X og Sherpa. Gutterne er på vej frem med deres fængende, dansable pop, som de har brygget på i omkring fire år. De lytter blandt andet til 70’er-disco og CHINAH’s “Give Me Life” (ligesom os), og så har de flere singler på tegnebrættet i 2019, som udkommer via We Are Suburban (bl.a. M. Rexen, Alcabean og The Chairman).

Hvis du godt kan lide at bevæge dig til musik, så tag rigtig godt imod MANILA, som herunder fortæller lidt mere om sig selv.

Hvem er Manila?

– Manila er en gruppe bestående af fem 20-21 årige drenge, som har en fælles passion for velskrevet og veludført popmusik. Vi er i høj grad drevet af vores stærke kemi, og selvom vi mødes faste gange om ugen, er det oplevelserne på scenen og stranden, der udvikler os som band.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vi bruger popmusikken som udgangspunkt til at forske i andre genrer og låne fra dem. Hvis du kaster bounce, art, kontrol og catchy melodier i en gryde, så får du Manila.

Hvordan startede I?

– Vi har været venner længe før projektets begyndelse, og magien startede først for alvor i en kælder i Birkerød for fire år siden. Julius’ flotte vokal åbnede vores øjne for projektets potentiale. Den fælles interesse for lunefuld pop bar projektet frem, og vi har brugt de senere år på at raffinere lyden i vores studie på Refshaleøen.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Som regel har en af os medbragt en frisk idé, som vi går ud fra. Vi afprøver alle input og producerer i princippet alle numre sammen fra start til slut. Den proces har varet lige fra fire timer til flere måneder.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Kevin Parker (Tame Impala), Tora, Sam Gellaitry, alskens 70’er-Disco såvel som ny dansemusik som Fouk og Harvey Sutherland

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Jai Piccones EP Mover, Chinahs hjernedøde “Give Me Life” og Kimbra.

Hvad er I i gang med lige nu?

– Vi skriver. Hver gang vi forlader øveren, er der nye demoer i kassen. Vi udgiver en række singler i ’19 på We Are Suburban, og dem færdiggør vi i øjeblikket.

Hvad er drømmen?

– At lave bangers og spille store venues. Vi drømmer om flere oplevelser på festivaler, og ser frem til vores første tour.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Den næste single, der udkommer i marts. Indtil da, vores seneste single “Chances”.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

– Vi ville eje en klub (members only), hvor vi ville revolutionere det københavnske klubmiljø. Vi er alle meget enige om, hvad der er fedt at danse til, og ofte oplever vi, at det ikke er repræsenteret nogen steder. Vi vil give den underrepræsenterede musik et sted at trives. Vi vil selvfølgelig selv være til stede og danse og DJe. Klubben er et faktisk mål for os.

Hent Limelight app’en her:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com