fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 4

Foto: PR

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til pop, hiphop, folk-rock eller post-punk, er der forhåbeligt lidt at hente i vores anbefalinger.

Sneaks – Highway Hypnosis

Eva Moolchan går under navnet Sneaks og besidder en helt særlig måde at bevæge sig mellem genrer i sin musik, og det var en af grundene til, at hun også var med på vores liste over de album, vi har glædet os mest til i 2019. Med en blanding af post-punk og hiphop er hendes musik fyldt med opfindsomme og uforudsigelige detaljer. Den Washington-DC baserede kunstner har tidligere udgivet albummene Gymnastics (2016) og It’s a Myth (2017) og er nu ude med Highway Hypnosis. Af det nye album kan du forvente en musik fyldt med attitude og overraskende lyde – et forfriskende pust, der på alle måder skubber til rammerne for hiphop.

Better Oblivion Community Center – Better Oblivion Community Center

Dette album kom på mystisk vis til sidste sommer og efterår, da Phoebe Bridgers og Conor Oberst i hemmelighed dannede et nyt projekt kaldet Better Oblivion Community Center. De to amerikanske singer-songwriters har på albummet lavet eftertænksomme, nærværende og velproducerede folk-rock sange, som dog også bevæger sig ud af de vante rammer, de hver især plejer at operere i med deres soloprojekter.

Modest – For the Better

Den aarhusianske pop-punkgruppe er ude med deres anden EP, For the Better, som var endnu en af de udgivelser, vi har set frem til i 2019. Med deres rå og ærlige tekstunivers komplimenteres de enkle arrangementer og pyntes med en overflod af guitareffekter og pulserende trommer.
De fremadstormende gutter i Modest giver med EP’en god grund til at høre med fremover. Et nyt skud på den danske rockscene, der ovenikøbet spiller livekoncerter den 8. marts på Tape i Aarhus, og den 9. marts på Loppen i København.

Júníus Meyvant – Across the Borders 

Den islanske folk-pop artist er ude med sit andet album Across the Borders, der bringer os videre fra den anerkendte debutplade Floating Harmonies (2016). Med et skævt og organisk lydunivers charmerer Júníus Meyvant sig ind på enhver, der i forvejen er fan af den underspillede nordiske folk-pop. Albummet er indspillet i Island og produceret af Meyvant selv i samarbejde med Ásgeir og Eerlend Øye-samarbejdspartneren Guðmundur Kristinn Jónsson. Med storslående orkesterarrangementer og helstøbte kompositioner har Meyvant formået at lave et inviterende og varmt album, som nok vil falde i din smag, hvis du i forvejen er bekendt med kunstneren. Desuden gæster den populære islænding Pumpehuset i København den 16. februar og Train i Aarhus den 20. februar.

Athletic Progression – Dark Smoke

Athletic Progression er endnu et aarhusiansk navn på listen.Trioen, bestående af Jonas Cook, Justo Gambula og Jonathan Jull Ludvigsen, laver instrumentale kompositioner med en fusion af hiphop, neo-soul og jazz. På debutalbummet, Dark Smoke, har drengene inviteret sangeren Minna Forouzandeh og rapperne Isatta Sheriff og Blacc El med. Du kan med fordel høre det neo-soulede track “Cloudy Day” eller titelnummeret “Dark Smoke” . Med polyrytmiske trommelag, tilbagelænede basgange og svævende klaverroller, er det både teknisk og æstetisk en yderst behagelig lytteoplevelse. Hvis du i forvejen er fan af den australske gruppe Hiatus Kaiyote, vil du synes om dette førsteudspil fra danske Athletic Progression.

Du kan også lytte til disse nye albumudgivelser:

Boogie – Everything For Sale 
Sunflower Bean – King of the Dudes (EP)
Kele Okereke – Leave to Remain
Balthazar – Fever 
RAT BOY – INTERNATIONALLY UNKNOWN
TOY – Happy in the Hollow 
Bring Me The Horizon – amo 
FIDLAR – Almost Free
Pavo Pavo – Mystery Hour 
William Tyler – Goes West

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com