fbpx

10 hurtige til… Fallulah

Foto: Jakob Knudsen

Vi har fået den talentfulde sangskriver og pop-artist Fallulah til at færdiggøre 10 sætninger om hende selv og hendes musik.

Den dansk-rumænske sangerinde Fallulah, er kendt for sin musik, som er pop/folk krydret med balkan-beats. Den unikke sammensætning gør Fallulah til en éner, fordi hun skaber et lydbillede, man ikke kan finde andre steder. Du kan lære hende lidt bedre at kende her.

Min musik er… 

Mit yndlingssted at være. Lige udover med min datter i favnen. Min lyd er personlig, umiddelbar, energisk og poetisk.

Jeg begyndte at lave musik, fordi…

Jeg var besat. Jeg ville ikke andet og kunne ikke tænke på andet. Det var som en stormende forelskelse. 

Jeg finder inspiration i…

Andre mennesker der er frontrunners. Dem der bryder grænser og viser os nye veje og inspirerer andre til at gøre det samme. Jeg ELSKER en god underdog historie, nok fordi jeg spejler mig i det. Udefra lå det ikke lige til højrebenet, at jeg ville ende med at leve af at lave musik. Men som barn rendte jeg rundt og stolede fuldt og fast på, at jeg var en født stjerne, haha. 

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var… 

Det må jo næsten være Beyoncé i Forum. Hun er ikke af denne verden, fordi… Hun har været i branchen i 57 år (mindst) og bliver ved med at presse sig selv kunstnerisk i sin musik og i sine visuelle udtryk. Jeg kan huske en tid, hvor Beyonce havde et lidt halvkikset image. Hun var med i nogle dårlige film og lavede rædderligt tøj med sin mor. Siden da, har hun genskabt sig selv så mange gange og er en af de flotteste, dygtigste og hårdest knoklende mennesker på planeten.

Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

Nok min første, som var foran 17 mennesker. Jeg havde overtalt en homoklub i indre by til at give mig love at spille. Ejeren havde selv fundet mig på Myspace, men fik kolde fødder da han fandt ud af, at jeg aldrig havde spillet koncert før. Men jeg fik til sidst lov, og jeg spillede alle de tre numre, jeg på det tidspunkt havde skrevet, plus et enkelt Nancy Sinatra cover. Og da publikum bad om mere musik, spillede jeg bare alle numrene igen… Det er sådan en god reminder om, at vi alle starter et sted. Og at man skal stole på sig selv og ikke altid skal acceptere et nej.

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Forfatter. Eller en slags Georg Gearløs-agtig opfinder. Jeg elsker at finde på, og iværksætte, projekter. 

Min yndlingsartist lige nu er…

Rosalía og Billie Eilish.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

At turde gøre det, der føles helt rigtigt for mig. Jeg indgik en pagt med mig selv helt tilbage i den spæde start af min musikkarriere, om at jeg ikke ville blive kedelig og play it safe.

Jeg har oprettet mit eget label, fordi… 

Der var en mega stor drivkraft og energi i at tage styring over den del af processen. Det her med at få musikken og mit visuelle univers direkte fra mig og ud til lytteren som muligt, uden at skulle igennem alle mulige filtre og holdninger men bare at kunne rykke på det. Det har givet mig en kæmpe energiindsprøjtning. 

Min nye single handler om…

Familie. Og om genetik og arv. Jeg er dybt fascineret af at have lavet et helt rigtig lille menneske med sin egen sjove humor og sine egne stærke meninger. Det har fået mig til at finde ro i nogle dybe ar på sjælen, som jeg har fra min fortid, og i stedet finde styrke og glæde i de ting, jeg selv har fået med mig fra mine forældre og fra deres forældre. At være nogens mor har fået mig så dybt ned i mine egne rødder og har, for mig, virkelig ført nogle vilde nye tanker med sig. De tanker har jeg lavet om til “Bloodline”. 

Lyt til Fallulahs nyeste single “Bloodline” med tilhørende lyrikvideo her:

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com