fbpx

Britiske The Underground Youth varsler nyt album med singlen “Last Exit To Nowhere”

Foto: Miriam Marlene Waldner

Post-punk gruppen The Underground Youth er ude med den nyeste single “Last Exit To Nowhere”. Nummeret er forløber til deres niende album, der skulle blive bandets “mest intense album”.

Hvad der startede som et soloprojekt for singer/songwriter Craig Dyer i 2008 gav stor opmærksomhed online. Efter at en signing i 2012 indrog han også sin kone, trommeslageren Olya Dyer, i projektet, sammen med en bassist og guitarist. Det fuldt udformede The Underground Youth var født.

Den nu Berlin-baserede gruppe er originalt fra Manchester, et af fødestederne for post-punk, og det skinner igennem i deres musik. Det er lyden af 80’ernes undergrundsscene og specielt den neo-psykedeliske subgenre, der sprang frem af den britiske musikbevægelse.

Det nyeste udslag fra The Underground Youth er gårsdagens single “Last Exit To Nowhere”, der er ude nu på SoundCloud. Nummeret gør brug af forvrænget guitarspil i bedste psych-rock stil, og sammen med de aggressive trommer og baslinjen transporterer det dig lige ind på en grimy undergrundsscene i London cirka 1983.

Singlen varsler deres kommende album Montage Images of Lust & Fear, som de selv lover bliver “det mest intense album ind til nu”. Hør albummets forsmag “Last Exit To Nowhere” her:

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com