fbpx

Færøske Eivør annoncerer live-album og skandinavisk turné

Foto: Shervin Lainez

Sangerinden har i dag udgivet den første single fra sit live-album, som en forsmag på, hvad vi kan forvente af hendes turné i foråret.

Den færøske artist Eivør er kendt for sine intense liveoptrædender og sin melodiske og fængende vokal, som er pakket ind i et mørkt spind af musik og bevæger sig rundt i electronica-, folk- og pop-genren. Den 35-årige sangerinde har indtil videre kun udgivet sit live-album fysisk, men fra næste måned vil det være tilgængeligt på digitale flatforme. Materialet dertil er optagelser fra tre koncerter i Færøernes hovedstad og går under navnet Live In Tórshavn. I forbindelsemed albumudgivelsen drager Eivør på skandinavisk turné, hvor hun i Danmark vil gæste spillesteder som Bremen Teater i København, Train i Århus og Skråen i Aalborg.

I dag har vi fået os en forsmag på live-albummet ved genudgivelsen af sangen “Salt”, der oprindeligt er fra hendes album Slør, der udkom i 2015. Nummeret lyder som færøsk folkesang pakket ind i elektroniske rammer og er krydret med lækre, kraftfulde overgange fra vers til omkvæd. I Live-udgaven er sangen nærmest endnu mere atmosfærisk og dragende, selvom man nærmest ikke troede, det kunne være muligt i Eivørs melodiske univers. I det hele taget er udgivelsen et godt grundlag for, at glæde sig til resten af live-albummet, der udkommer digitalt den 8. marts. Du kan høre både den nye live- og den lidt ældre studieversion nedenunder og vurdere hvilken udgave, du synes er bedst. Øverst er live-udgaven, som du kan høre her:

Her kan du høre den indspillede udgave fra 2015:

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com