fbpx

FORPREMIERE: Video Compact hylder den bittersøde selvoptagethed i ny single og musikvideo

Foto: PR

Singlen “Average at Best” udkommer officielt først i morgen, men du kan allerede nu give den et lyt nederst i artiklen her.

Den danske gruppe Video Compact, bestående af Anders Belling, Mads Færch, Mads Rosenkrands Anssi Rasmus og Martin Lauge, har planlagt at udgive tre singler i 2019. Den første vil officielt blive udgivet i morgen og går under navnet “Average at Best”, og vi har fået lov til at tage forskud på glæderne, så du allerede kan høre den i dag.

Gruppen startede tilbage i 2016, hvor idéen bag den nye single har rødder helt tilbage til. Ifølge forsanger Anders Belling opstod singlen ud fra en længere proces:

– Omkvædet, der begynder med linjen “It’s about me and what I need”, kom til mig, en dag hvor jeg sad fast – midt i et nummer – med min guitar og gjorde det, de fleste i min alder gør. Jeg kørte mit Instagram-feed igennem.

Og lige netop denne handling blev udgangspunktet for gruppens nye single. Her mødes vi af en tribut til ungdommens selvoptagethed, som både er dens største drivkraft, men også en klods om benet på den. Dog gør Video Compact det klart, at de ikke vil gøre op med selvoptagetheden, men istedet hylde den i alle sine bittersøde aspekter. Og så vil de give den danske ungdom en reminder om, at selv en regnbue også har kommunefarve i sig, og det skal man ikke være så bange for igen.

Singlen velkommer os med en varm lyd, der starter med fint guitarspil suppleret af synths, der i samspil med Bellings vokal fører os igennem et funderende og melodiøst univers, som trækker os tilbage i en stemning, der kunne høre hjemme på et teenageværelse i en forstad i 90’erne. I videoen præsenteres vi for forskellige (tenderende til kommunefarvede) nuancer der strækker sig ud i mønstre af forskellig art, der sammen med gruppens bløde lyd giver et nærmest mediterende indtryk som helhed.

Glæd dig over sæsonens grå nuancer og alle hverdagens kommunefarvede trivialiteter og oplev den nye single og musikvideo her:

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com