fbpx

HEALTH og JPEGMAFIA er i topform på det vrede samarbejde “HATE YOU”

Foto: Faith Crawford

Vi håber, at HEALTH fyrer denne her af til morgendagens Journey Fest i Den Grå Hal.

Vi havde ikke lige set et samarbejde komme mellem den LA-baserede gruppe HEALTH og den uhyre hypede nye rapper og producer JPEGMAFIA, men “HATE YOU” er et intenst bevis på, at de to er et rigtig godt match.

De to har angiveligt fundet sammen på baggrund af en gensidig beundring for hinandens musik, som startede dengang JPEGMAFIA faldt over HEALTH’s Max Payne 3 soundtrack, og HEALTH stødte på JPEGMAFIA’s anmelderroste album Veteran fra sidste år.

Den 1. februar landede gruppens seneste album VOL. 4 :: SLAVES OF FEAR, som er produceret af den faste samarbejdsmakker Lars Stalfors (bl.a. St. Vincent, Lil Peep og Bob Moses). På albummet undersøger den aggressive gruppe endnu engang skyggesiderne ved det at være i live under temaer som død, isolation og afmagt, mens lyden er tung som granit.

Det er lyden på det intense kun 1 minut og 48 sekunder lange trappede samarbejde med JPEGMAFIA i den grad også. “Had” er et stærkt ord, siger man, men på “HATE YOU” tror man virkelig på det. “I hate you n**gas more than I hate myself,” siger JEPEGMAFIA henslængt, inden det tunge beat dropper, og en noget nær “råbe-sekvens” sætter ind.

I morgen den 23. februar spiller HEALTH til Journey Fest i Den Grå Hal som led i en større Europa-turné, som senere efterfølges af en tour rundt i Nordamerika.

Husk, at der også findes søde hundehvalpe og lune sommerdage i verden, når du sætter “HATE YOU” på herunder:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com