fbpx

Introduktion: Aarhusianske Nicotine Nerves bringer grungen ind i 2019

Foto: Frederik Nielsen

Savner du også 90’erne med grungebands som Nirvana, Alice in Chains og Soundgarden, så fortvivl ikke – for i Aarhus har de to unge drenge fra Nicotine Nerves fundet frem til en karakteristiske punk/rock lyd, der sætter den velkendte grunge sammen med lyden af 2019.

I smilets by skaber duoen Nicotine Nerves garage-rock med en 80’er- og 90’er-æstetik, der blandt andet giver associationer til sværvægtere som Nirvana og Alice in Chains. Vi er svært begejstrede for at have stiftet bekendtskab med de unge drenge, der bringer larmende og forvrængede guitarriffs i front på deres catchy rocknumre.
Gruppen er aktuel med deres debutalbum 1995, der lander den 22. februar – et album som dyrker det grimme og upolerede udtryk og ser tilbage til forsanger/guitarist Rasmus Rankenberg Madsens fødeår, hvor grungen for alvor slog igennem i det mainstream musiklandskab.

Førstesinglen “Absurd” indrammer bandets lyd rigtig fint – et karakteristisk guitarriff, masser af attitude og et catchy hook (“uh uh!”). Sangen er inspireret af det absurde og det moderne menneskes følelse af fremmedhed og meningsløshed. Et tema som gruppen er optaget af og som også ses i deres tilhørende musikvideo, med udsnit fra den amerikanske film “The Stranger” (1946) af Orson Welles. Den syrede video kan du se her:

Det er tydeligt at høre inspirationen fra idolerne i grungens stortid, men Nicotine Nerves formår også at skabe deres egen forfriskende lyd med dynamiske trommer, kontrollerede overstyrende guitarer og en rå vokal. Sangene får en stemning af fandenivoldskhed med masser af energi og lyrik om den ekspressive ungdom. Det er dog med enormt overskud og godt håndværk, at musikken bliver præsenteret, og man kan høre, at der er blevet tænkt over detaljen. Det er blandt andet tydeligt på bandets nyeste single “Never Stop”, der kommer forud for debutalbummet.

Nicotine Nerves er et moderne og nutidigt take på den elskede 90’er-grunge og er ude med deres debutplade den 22. februar. Hvis du ikke kan vente så længe, så spiller duoen i deres hjemby på torsdag den 14. februar på Atlas, som opvarmning for det amerikanske band Death Valley Girls.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com