fbpx

IRAH er tilbage med ny single og albumannoncering

Foto: Jakob Steen

“Unity Of Gods” er første smagsprøve på det nye album Diamond Grid, der udkommer den 24. maj på Tambourhinoceros.

Vi har haft et godt øje til den danske duo IRAH, siden de i 2016 indtog den alternative danske musikscene med den forførende og eksperimenterende dreampop, vi fik på debutalbummet Into Dimensions og singler som “Into Dimensions” og “Fast Travelling”.

Der har dog været stille på IRAH-fronten længe nok til at savne Stine Grøn og Adi Zukanovićs smukke musik, og det var derfor glædeligt at se dem på plakaten til Journey Fest den 21. februar. Det gør det selvfølgelig også kun til en endnu mere kærkommen nyhed, at de nu er klar med dato for opfølgeren til Into Dimensions, og det er også disse ni numre, duoen har brugt det meste af 2017 og 2018 på at skrive og indspille.

Det første udspil “Unity of Gods” er endnu et smuk stykke musik med Stine Grøns forførende vokal i centrum. Der er noget kontrastfuld over den lune omfavnelse, man får fra vokalerne og produktionen, der udfolder sig i omkvædet, selvom nummeret i sin helhed også har noget isnende koldt over sig. Det skaber et spændende musikalsk rum, som kan hive dig i forskellige retninger alt efter, hvad det er, du søger at nummeret skal kunne.

Stine Grøn fortæller om den nye single.

“Unity of Gods” var det allerførste nummer, vi lavede efter vores første udgivelse. Det var egentlig lidt for sjov, da vi spillede det for første gang, men vi endte alligevel med at blive revet med, jo længere ind i formen, vi kom. Sangen handler om en længsel efter at mærke og sanse sit eget guddommelige selv og naturen efter at have været frakoblet på grund af digitale forstyrrelser.”  

Lyt til det her:

Into Dimensions blev indspillet i samarbejde med Oliver Brostrøm Laumann, men på Diamond Grid har Seb Rochford (blandt andet Brian Eno og Patti Smith) spillet på stort set samtlige ni numre. Produktionen har Mads Brinch Nielsen stået for, mens det artwork der akkompagnerer udgivelsen er skabt af billedkunstneren Jakob Steen.

Artwork: Jakob Steen

IRAH spiller som sagt live til Journey Fest på Loppen den 21. februar 2019.

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com