fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 7

Foto: Motorique // Jonathan Hjort

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på popmusik i forskellige afskygninger for ikke at glemme spændende indspark fra rock-genren. Vi har fremhævet fem af de mest interessante koncerter, men husk også at tjekke de restenrende tilbud ud nederst i guiden.

Motorique + Support: DONNA

Hvornår: Lørdag den 16. februar.
Hvor:
Loppen, Christiania

De charmerende gutter fra Motorique kommer lørdag forbi Loppen med deres industrielle kraut, eksotiske vibes og drømmende synthpop. Den københavnske trio debuterede med singlen “Surfer” i 2016 og har siden da spillet for flere udsolgte sale. På lørdag præsenterer de deres nye EP Information live for første gang, så der er releasefest og glade dage på Loppen fra et navn, vi tidligere har anbefalet dig at at holde tæt øje med i 2019. Hvis du ikke allerede nu er blevet overtalt, har Motorique også taget DONNA med som opvarmning. Elektropop-duoen laver catchy pop med retro-maskinelle beats og fængslende synthoverflader og var på den baggrund vores Ugens Upcoming tilbage i december.

Søn

Hvornår: Lørdag den 16. februar
Hvor: Ideal Bar, VEGA

Vi har i noget tid efterhånden været begejstrede for den københavnske gruppe Søn, der med et finurligt og poetisk, dansksproget univers dyrker de nærværende fortællinger, og laver musik der både rummer det skrøbelige og det humoristiske. Søn har brygget på deres debutalbum Det Skandinaviske Design i halvlandet år, og de inviterer nu til “housewarming” på Ideal Bar, hvor de med stor sandsynlighed vil spille singler som “Fem Fingre” og “Malmø”. Før deres koncert på det intime Ideal Bar lørdag aften, vil skriftkollektivet BMS også komme forbi og fremføre flere poetiske værker.

Gavin James (IR)

Hvornår: Søndag den 17. februar
Hvor: Pumpehuset

Den irske singer-songwriter Gavin James fik opfyldt enhver musikers drøm, da hans debutalbum Bitter Pill fra 2016 gik platin. Siden da har den ydmyge kunstner turneret hele verden rundt og har med sit andet album Only Ticket Home fra 2018 rundet 800 millioner streams. På søndag gæster han Pumpehuset med sin charmerende personlighed og ømme popsange.

Dilly Dally (CA) + Support: Mavourneen

Hvornår: Torsdag den 14. februar
Hvor: Loppen, Christiania

Der er besøg langvejs fra, når den canadiske alt-rock gruppe Dilly Dally gæster Loppen på torsdag. Den fremadstormende indie-kvartet laver sange med skarpe guitarriffs og melodiske omkvæd, der bæres af forsanger Katie Monks rå vokalpræstation. De spiller koncert med deres nyeste album Heaven (2018) i bagagen og har derudover inviteret den danske kunstner Mavourneen med som opvarmning. Hans Gustav Björklund Moulvad er manden bag projektet og læner sig op af Sonic Youth’s æstetiske rock. Mavourneens kommende plade er også indspillet i Sonic Youth’s Echo Canyon West-studier med trommeslageren Steve Shelley. Det melankolske og mystiske univers er en af grundende til, at vi tror, Mavourneen bliver et navn at holde øje med på den danske rockscene i 2019, og nok også en af grundende til, at SPOT Festival har booket ham til årets event. Hvis du ikke kan vente til SPOT i maj, så tag forbi Loppen på torsdag for at høre det nye talent.

Death Valley Girls (US) + Support: Nicotine Nerves

Hvornår: Torsdag den 14. februar
Hvor: Atlas

Den amerikanske punk-rock gruppe Death Valley Girls lægger torsdag vejen forbi smilets by. Med deres tredje album Darkness Rains (2018) kan publikum forvente Rock&Roll i dets mest essentielle form med associationer til The Stooges og Black Sabbath.
Den amerikanske kvartet har også inviteret den lokale gruppe Nicotine Nerves med til at spille publikum varme. De beskriver deres musik som garage-rock og kan måske bedst sammenlignes med Nirvana anno 2019. Med forvrænget guitar og en rå vokal leverer duoen ærlig lyrik om ungdom, stress og ikke mindst nikotin. I starten af måneden kom singlen “Never Stop”, der er forløber for bandets debutalbum 1995, som lander den 22. februar.

Gå heller ikke glip af:

– SITC Presents: De Lyse Timer og LIEB + Support: Casquette – Råhuset, lørdag den 16. februar
– Teitur (FO) – Musikkens Hus, lørdag den 16. februar
– Karl William – Posten, lørdag den 16. februar
– Ouri (CA) – Ideal Bag (VEGA), onsdag den 13. februar
– Yoav (ZA) – Atlas, Søndag den 17. februar
– Skammens Vogn – Atlas, fredag den 15. februar
– Of The Valley – Train/Headquaters, lørdag den 16. februar
– Perfect Aesthetics Showcase – Mayhem, torsdag den 14. februar

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com