fbpx

Musik i Lejet er klar med de første 11 navne – blandt andet Av Av Av, Yxng Bane og Reykjavíkurdætur

Foto: Reykjavíkurdætur // PR

Den populære sommerfestival Musik i Lejet, der blev udsolgt kun få minutter efter billetsalgets start, er klar med de første 11 navne til plakaten.

Den hypede musikfestival i Tisvildeleje, der i år har 10 års jubilæum, er klar med sine første 11 ud af i alt 40 navne. Her kan sommerens gæster få en lille forsmag på, hvad der er i vente, når festivalen løber over stablen den 18-20 juli. Hvert år har Musik i Lejet formået af favne bredt med både upcoming og etablerede kunstnere fra både ind- og udlandet. Med de første tilføjelser får vi da også lidt forskelligt fra både danske, islandske, britiske og hollandske kunstnere.

Blandt de internationale navne finder vi det 22-årige hiphop-talent Yxng Bane, der med sine featurings på sangene “Bestie” fra Yungen og “Answerphone” af Bane & Ranx har været på UK’s top 10 single liste. Han har også lavet musik med MØ, og så har han en nominering til ‘Sound of 2018’ af BBC i bagagen. Det er ikke overraskende at få en upcoming hiphop-kunstner på plakaten. Det er efterhånden et must-have for alle danske musikfestivaler at have flere hiphop-navne. Og vi bliver her lidt endnu, for på plakaten finder du også en interessant tilføjelse med det fremadstormende islandske hiphop-kollektiv Reykjavíkurdætur, bestående af 10 kvinder, der har imponeret med energiske optrædender og provokerende tekster. Som afrunding på denne omgang internationale artister, kommer Amsterdam-baserede The Mauskovic Dance Band, der højst sandsynligt vil sætte gang dansegulvet med en blanding af afrobeat og eksperimenterende glimmer-synth.

I dagens annoncering får vi også præsenteret de etablerede og eftertragtede danske artister, der tæller festivalen første fem hovednavne.
Den hudløst ærlige og talentfulde poet og musiker Søren Huss, der senest leverede en rørende optræden til P6 Beat Rocker Koncerthuset med Peter Sommer, gæster stranden i Tisvildeleje.
Festivalen får også besøg af den charmerende og hitproducerende duo Phlake, der lige har vundet P3’s lytterhit med sangen “The Rascal”.
Supertrioen AV AV AV, der med sit eksperimenterende elektro-pop lige har høstet en Robert Pris for ‘Årets Score’ til dramafilmen “Brakland”, er også et af festivalens hovednavne, og så kommer den talentfulde sanger og sangskriver Alex Vargas, der med sin soulede stemme og alternative poparrangementer altid er en fornøjelse live. Sidst men ikke mindst bringer festivalen en gammel kending på banen, nemlig pop/rock gruppen Love Shop, der efter 25 år på den danske musikscene igen drager på Danmarksturné.

På plaktaten tilføjes også tre danske upcoming kunstnere – den fremadstormende hitmager Ea Kaya, der netop har udgivet sin EP Fragile But Strong As Hell, et bundt velskrevne popsange, der får masser af attitude og kant med Kayas karakteristiske vokal. Endnu et lovende poptalent tilføjes med Nicklas Sahl, der efterhånden har sat aftryk på den danske musikscene med sine millionstreams på sangene “Hero” og “New Eyes”.
Asger Nordtorp Pedersen står bag sidste navn til dagens tilføjelser – det alternative pop-talent Guldimund er ærlig dansksproget lyrik fremført med en øm vokal og bløde guitar- og synthfigurer.

Musik i Lejet blev som sagt allerede udsolgt få minutter efter billetsalget i starten af december sidste år. Med de første navne kan man næsten ikke andet end at glæde sig til sommerens festival i Tisvildeleje.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com